Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tylko wiesz że 275 jest 7mm niższa od 245, idealny zamiennik to 285/30/20. Przy 275 jest cały czas poślizg, nie wiem czemu bmw zaleca takie opony, potem tak siadają skrzynki.
  • Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Miałem ten sam problem w f01lci przód 245/40r20 tył 275/35r20 złapałem gumę wrzuciłem zapas 19" 245/45r19 na tył i tak zrobiłem może z 200km czekając na nową oponę tył no i niestety pod koniec już pojawiło się delikatne szarpanie po wrzuceniu naprawionego koła niestety szarpanie nie ustało ostatecznie robiłem skrzynkę rozdzielczą w częstochowie za 3500zł chyba :duh:
Opublikowano

kupiłem goodyear run flat, u mnie na szczęście przestało szarpać

zrobiłem 1000 km od tego czasu, w tym tygodniu kolejny 1k zrobię i jeśli będzie ok, to chyba problemu nie ma

W porównaniu do Pirelli mają dużo bardziej wystający rant poza felgę, Pirelli sprawiała wrażenie naciągniętej.

3c665468c10da1c0b4b6d329f713f538.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano

Dwa pytania odnośnie lamp.

Przednie paruja i wyczytałem, żeby zdjąć osłonki i od nadkola posuszyc suszarka. Pytanie czy jest sens teraz, bo pogoda wiemy jaka jest, a do tego mieszkam nad jeziorem. Problem jest natomiast z lewa lampa, po odpaleniu nie porusza się Góra dół, prawa pracuje i ustawia się po odpaleniu.

Drugi problem to bardzo słabo świecące paski led w lampie w klapie. Da się to naprawić samemu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dwa pytania odnośnie lamp.

Przednie paruja i wyczytałem, żeby zdjąć osłonki i od nadkola posuszyc suszarka. Pytanie czy jest sens teraz, bo pogoda wiemy jaka jest, a do tego mieszkam nad jeziorem. Problem jest natomiast z lewa lampa, po odpaleniu nie porusza się Góra dół, prawa pracuje i ustawia się po odpaleniu.

Drugi problem to bardzo słabo świecące paski led w lampie w klapie. Da się to naprawić samemu?

Ad 1. No to może moduł dostał wilgoć

Ad 2. Można ale trzeba trochę porzeźbić a na allegro nie są drogie - chyba szkoda zabawy.

Opublikowano

Tak myslalem wlasnie, zeby ten tył to wymienic na inny, bo ktos naprawia za 250 ziko, a na necie po 300 te lampki sa.

Co do przedniej/przednich to myslalem zeby dostac sie do lamp, osuszyc i moze bedzie działac

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

d3b76ca279ea5d331a523f1b54a516f7.jpg

e492936b4b755cceb2bb9711c59c9ff2.jpg

a9cb6532c96fbe62094ec48099834525.jpg

8b0dfc2f25934a3a3e8d047fa938cf36.jpg

Kola z tylu chowaja sie w gornej czesci z dwa centymetry w auto, a na dole z progiem (w srodkowej czesci kola) jest na rowno. Dystansem to poprawie? Mozna?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczywiście, że można. Tylko markowe dystanse, oczywiście nie przelotowe, tylko przykręcane na stałe.
Benzyna zamiast krwi...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Np. firmy H & R, Eibach, generalnie koniecznie z certyfikatami TUV.

Porządne firmy tuningowe, czy zajmujące się sprzedażą felg, zawieszeń bez problemu znajdą i doradzą w temacie.

Przy przykręcaniu, wyczyścić piastę dokładnie, śruby dociągnąć z odpowiednim momentem.

Benzyna zamiast krwi...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ja też brałem Dystom z kolegą, 2 komplety, przelotowe z kołnierzem na felgę i były idealne (f30, e91). Bardzo polecam.
Opublikowano

To przelotowe brac czy przykrecane jak kolega wyzej pisal?

Edit: widze, ze przelotowe tutaj maja, podpowiecie jaka grubosc dobrac? Na oko widze, ze cos 17-15 mm chyba bedzie dobre

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie wiem jak w f10 musiałbyś poszukać najlepiej na bimmerpost. Ja brałem 13 przód 15 tył do f30.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

zmierzyłem to jakoś na oko i wychodzi mi, że przód to symbolicznie z 5mm, a tył 20 mm, zamówię póki co sam tył i zobaczę

przykręcanych nie kupię, tylko przelotowe wszędzie widzę, a z czarnymi śrubami zabezpieczającymi to tylko H&R tak na szybko widzę

https://hrsprings.pl/dystanse-czarne-h&r-bmw-5er-f10f11-typ-5l,-5k-b75726-20-pi-29446.html