Skocz do zawartości

compact 1994 - licznik zużycia paliwa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy w tym modelu jest takowy licznik w funkcjach zegara LED?
BMW - Best of My Women
  • Odpowiedzi 67
  • Wyświetleń 12,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam

Nie rozumiem zabardzo pytania ale w e-36 "licznik zuzycia paliwa" w danej chwili (tzw. ekonomizer) jest pod obrotomierzem a "licznik zuzycia paliwa" na dystansie np. 100km jest w OBC pod warunkiem ze posiadasz najbogatszą wersje komputera.

Pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
No właśnie. W jaki sposób rozpoznać którą wersję komputera mam na pokładzie? Pod zegarem mam dwa przyciski S/R i z ikonką zegara. Rocznik 1994.
BMW - Best of My Women
Opublikowano

Witam

Nie moge znalezc jak to wyglada w e-36 compact ale podejzewam ze to co masz to zwykły zegarek (chyba z termometrem). Komputer w pelnej wersji ma 18 przycisków ZDJECIE

Pozdrawiam
Opublikowano
Witam. Jeśli masz litery S/R to masz komputer i powinien on pokazywać poza czasem również chwilowe zużycie paliwa, śr.prędkość, zużycie na odcinku itp. Ja mam u siebie zwykły zegarek z literami H/M czyli ustawienie godzin i minut.
Tomek
Opublikowano
  • Autor
Czy ktos wie, jak więc odczytac owe dane?
BMW - Best of My Women
Opublikowano
Nacisnij dzwignie kierunkow w prawo do kiery, pokaze ci po kolei wszystko, godzine, temperature, spalanie, sr. predkosc i ile mozesz przejachac na baku do konca. Potem potrzymaj 8 sekund przyciski S i R to wejdziesz do 4 funkcji. Tu sobie mozesz poustawiac ciekawe rzeczy. Powodzenia i daj znac jak ci poszlo - pomoge. Jacek.
Opublikowano
  • Autor

Jesli pod odpowiednim kątem spojrze na wyświetlacz LCD to widze w tle pola dla temp, km/h, itp. , lecz wyswietla misie tylko godzina. Po przesuniecie dżwigni kierunku w prawo, rzeczywiście jest jeszcze jakby dodatkowa pozycja, ale nic sie nie pojawia. To samo po nacisnieciu S/R.

Przy właczonymsilniku to samo. Poza tym jak to sprawdzic w czasie jazdy jesli wiaze sie to z właczeniem migacza?

BMW - Best of My Women
Opublikowano
Najdluzszym srodkowym palcem lewej reki nacisnij dzwignie kierunkowskazu od czola do osi kierownicy, kapujesz do kierownicy w pozycji neutralnej, kierunki zostaw w spokoju. Wlacz stacyjke i beda sie wyswietlac pozycje tak: 1 nacisniecie temperatura zewnetrzna, 2 nacisniecie spalanie na 100 km od ostatniego resetu lub tankowania, 3 nacisniecie ile km mozesz przebyc na paliwie w baku / przy ostatnich 15 km odezwie sie dzwonek/ i 4 nacisniecie jaka masz srednia predkosc od ostatniego resetu lub wyjazdu z garazu. Jak juz to opanujesz podam ci dalsze instrukcje, bedziesz miec zabawe bo malo kto wie jak dziala komputer z compactu E 36. Sa jeszcze dodatkowe pozycje i LSD. Powodzenia. Umiesz ustawiac zegar? Wiesz co to S i R ? Dzialaj i ciesz sie z zabawy, bez nerwow.
Opublikowano
  • Autor

Musze sie pogodzić z tym, że u mnie nie ma komputera. Widocznie jeszcze wtedy nie wstawiali, bądź mam zbyt ubogą wersję. Nie da się w ten sposób nacisnąć dżwigni, na wyswietlaczu bz. Mógłbyś przysłać mi mailem fotkę swojego zegara, zobaczę, czy tak samo wygląda. Ja też moge podesłac. Pozdrawiam.

[email protected]

BMW - Best of My Women
Opublikowano

indante mysle że mozesz mieć komputer w swoim compakcie ,poprostu nacisnij w czasie jazdy lub na postoju dzwignie kierunkowskazów,spróbuj jeszcze raz :cool2:

http://img148.imageshack.us/img148/9425/instre36pl1107tw.jpg

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

Opublikowano
Ja mysle, ze nie masz komputera albo jest niepodlaczony ? Napisz czy na dzwigni kierunkow masz napis BC po lewej stronie strzalek. Jest to nazwa "Bordcomputer" i compacty bywaly w takie cos wyposazane w zaleznosci do jakiego kraju byly wysylane z Niemiec. Moja betka szla do arabii, ale niedoszla i jest u mnie. Zdjecie jest wyzej ale bez literek BC. Napisz co wyswietla ci sie na ekranie jak trzymasz dlugo - 8 sek. - wcisniete przyciski SET/RES, czy tylko sterowanie zegara. Czy pokazuje ci cos jeszcze, jezeli nie, to niestety nie masz kompa. Jakie masz dodatkowe wyposazenie i jak dajesz sobie rade z kolem zapasowym, masz cale wyposazenie. Compakt jest fajny bo wszystko ma inaczej niz inne bemki. Pozdrawiam Jacek.
Opublikowano
  • Autor
Nie mam napisu BC, raczej nie mam kompa w aucie. Co rozumiesz pod pojeciem, ze w compactach wszystko jest inaczej? Mialem na krotko sedana e36 i poza szczegolami nie tal bardzo sie roznil. Oczywiscie to nie to co compact i wlasnie dlatego takim wlasnie jezdze (i długo jeszcze bede :) ). Pozdrawiam. Patryk
BMW - Best of My Women
Opublikowano
Ja jednak mysle, ze masz ten komputer. Zrob jeszcze tak: odlacz akumulator i po 2 minutach ponownie go podlacz, rozlegnie sie alarm. Kluczyk zaplonu ustaw w poz. 1 wyswietlacz powinien zaczac migac. Nacisnij dzwignie kierunkow jak na zdjeciu u gory do kierownicy i zobacz czy wyswietlil sie komunikat Prog.1, nacisnij jeszcze raz i zobacz czy jest komunikat Prog. 2 i tak do 4 razy. Jezeli tak masz to znaczy, ze dzialamy dalej. Jezeli nic sie nie pojawi to wyjmij ten zegar caly i podlacz komputer, bo sie musial odlaczyc - "mechanik" doslowny- nie wiedzial co i jak i go odlaczyl. Jezeli masz dwa przyciski S/R i zegar, i wyswietla ci godziny to masz kompa. Dzialaj i probuj, moze sie uda. Jacek. :D
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam.jestem nowym uzytkownikiem forum,kilka dni temu sprawilem sobie moje drugie Bmw.Jest to compact 318ti z 97 roku.Prosilbym o przedstawienie mi wszystkich funkcji komputera bo ztego co zauwazylem sa tam 4 podstawowe a wyczytalem w tym temacie ze jest tam jeszcze kilka fajnych opcji.z gory dziekuje za odpowiedz.
Opublikowano

Witam wszystkich. Podlacze sie do tematu, mam compacta z 94 roku, dokladnie z listopada. Mam to wszystko co Indante, klawisze S/R i ze znaczkiem zegara...ale u mnie tez nic nie dziala :cry: , probowalem z tym kierunkowzkazem i nic, nie mam nic na nim napisane...trzymam przycisk S/R przez 8 sekund i nic sie nie pojawia :( cos mam nie tak czy co??Tez w tle widze wszystko to co opisal kolega...co mozna zrobic zeby to zadzialalo??Jacek, pomoz :modlitwa: :)

Co do kolo to troche sie z nim wczoraj meczylem, bo biteksowalem podwozie i mosialem je wyciagnac, potem mialem problem z wlozeniem spowrotem :worried: ...heheh ale jak sie popiesci to sie zmiesci :twisted2: :mrgreen: ...a ja swoja maszynke dostalem bez klucza do kol :duh: :mad2:

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
czy wiecie jak podlaczyc BC zamiast zwyklego zegarka w bmw compact???zalozylem narazie wyswietlacz komputera i podlaczylem te same kolory kabli co dochodzily do zwyklego kompa i wysiwtla sie temp -40 stopni.czy da rade by to sie nie wyswietlalo....wole juz sama godzine miec...czy da sie ustawic tak by pozkazywala mi tez date....
Opublikowano
Aha, zrobilem to o czym pisale Jacek i wyciagnolem caly zegarek...byla tam tylko jedna wtyczka wetknieta w tyl zegarka...wiec mysle sobie czy aby napewno jest to podlaczone...ma ktos jeszcze jakis pomysl??

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
do zegarka jak wiadomo dochadza 4 kable....podajze czerwono-zolty,fioletowo-zolty,brazowo-pomaranczowy i szaro jakis tam.te same przewody podlaczyem pod wyswietlaqcz BC i godzina jest i da sie ustawiac ale wyskakuje mi te cholerne -40stopni....jak moge to zniwelowac lub zrobic by temperature pokazywalo mi rzeczywista.....
Opublikowano
Kurde cztery kable ???? :jawdrop: :worried: U mnie tak jak napisalem jest jedna tak wtyczka...to ja juz nie wiem co sie kurde dzieje :(. Cos pewnie popirniczone mam :/

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
wtyczka jest jedna ale wychodza z niej 4 kable....tak bylo w kazdej bemie....czerwony to zasilanie,brazowy masa,fiolet od stacyjki jako zmienny plus i szary tez masa....
Opublikowano
przepraszam.szary to byl plus od swiatel by sie wyswietlacz sciemnial....
Opublikowano
Aha, oka to juz kumam...tak wiec mam to podlaczone to dlaczego kurde nic sie nie pokazuje ?? :worried:

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Nie no, godzine to pokazuje normalnie...chodzi o te wszystkie opcje tego niby komputerka...bo ja juz sam nie wiem czy mam czy nie mam :worried:

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl