Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam pytanko odnośnie złapania gumy. Wiemy że nie ma zapasu w naszych furkach. Jak sobie radzicie gdy złapiecie gume. ponoć jest w autach zestaw naprawczy?prawda?

Opublikowano
Cześć

Mam pytanko odnośnie złapania gumy. Wiemy że nie ma zapasu w naszych furkach. Jak sobie radzicie gdy złapiecie gume. ponoć jest w autach zestaw naprawczy?prawda?

Jak sobie zakupisz taki zestaw to będziesz miał

Opublikowano

W życiu trzeba mieć szczęście albo pieniądze. Bardziej pieniądze. Wówczas możesz sobie kupić auto bez zapasu :twisted:

Ani runflat ani zestaw naprawczy nie pomogą jak trafisz na dobrą dziurę. Guz i wibracje, no i po jeździe. Więc trzeba mieć szczęście i nie trafić dziury. A ta moze sie trafić także na gładkiej drodze. Wiec nie możesz założyć, ze masz szczęście i Tobie się nie trafi.

Pieniądze rozwiążą problem. Nie kupisz za nie opony od ręki, na tę poczekasz min. tydzień. Szybciej kupisz cały komplet, co i tak może być konieczne, gry masz xDrive a nieuszkodzone opony są już zużyte. Ale i tak auto masz unieruchomione. Do 3 dni dostaniesz auto na koszt BMW, raczej nie dojadą Twoje opony. Wiec na dalsze dni możesz pożyczyć auto - za pieniądze oczywiście.

Szczęścia życzę :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja mam ranflat + pakiet assistance premium do 1000km poza granicami w polsce darmowy w razie uszkodzenia samochodu samochód zastepczy na 7 dni w razie wypadku na 14dni hotel na trzy dni,dowóz paliwa,akumulator wyładowania itd poczytaj sobie OWU z interrisk 325zł na rok i spokojnie jezdzisz
na volta core el can na volta core el lievore
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli auto ma gwarancję, to w razie awarii samochodu korzystniejszy jest BMW MobileCare, bo dostajesz samochód na czas nieograniczony (tzn. aż do momentu faktycznej naprawy). I dostajesz auto o klasie nie gorszej niż posiadane (w przypadku assistance firm zewnętrznych najczęściej jest to auto o klasę albo nawet dwie niżej)...

Natomiast w przypadku szkody typu stłuczka, kradzież, etc. BMW MobileCare nie działa - tu faktycznie warto zadbać o dobry, zewnętrzny pakiet assisatnce.

Opublikowano
Mi w przypadku awarii koła zaproponowano zastępcze auto na 3 dni. A serwis nie potrafil powiedzieć ile czasu zajmie im ściągnięcie opony. Uslyszalem coś o 2 tygodniach. Skąd pochodzi informacja ze z BMW mobilecare masz auto do czasu naprawy?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dwa razy miałem "przyjemność" korzystać w przypadku F20, raz auto czekało ponad tydzień na ściągnięcie jakiejś nietypowej części.

Przy czym z usługi korzystałem już dosyć dawno, a faktem jest że w międzyczasie BMW zmieniło pakiety Repair/Inclusive - więc niewykluczone, że w usłudze MobileCare też coś zmienili...

Swoją drogą zastanawiam się co w przypadku awarii np. w Bieszczadach.

Jak szybko są w stanie zorganizować i podstawić auto zastępcze tej samej klasy :mrgreen:

EDIT:

z ciekawości zerknąłem w aktualne warunki usługi MobileCare - i faktycznie jest tam zapis: "na terenie kraju maks. do 3 dni roboczych plus weekend, za granicą maks. do 5 dni roboczych plus weekend".

Przyznaję więc rację - z dobrym zewnętrznym Assistance chyba obecnie BMW MobileCare przegrywa... :(

Opublikowano
Ja sie dziwie ze importer woli płacić za wypożyczenie auta, zamiast zbudować stock kompletnych kół do aut, montowanych czasowo pechowcom. Wtedy nie musza mieć każdej opony, kazdego rozmiaru, obawy o xdrive. No i w ciagu 1 dnia roboczego każde auto nieposiadające zapasu staje sie mobilne.