Skocz do zawartości

F30 320i Xdrive, 8AT czy manual

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Sprawdziłem specjalnie przed chwilą, na postoju 2 obroty od odbicia do odbicia.
powiedz mi jakie z tego wnioski :)
  • Odpowiedzi 86
  • Wyświetleń 14,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Stach1111 zamawiales teraz bmw?? Jaki rabat jeżeli mogę zapytać?? Zalapales sie jeszcze na opcję wyposażenia 15000zł za free, bo widzę że zniknęła juz ta opcja z promocji bmw na ich stronie i została zamieniona na bmw 3 juz od 99000zł.

Może ktoś się orientuje jak teraz to wygląda?

Pozdrawiam i życzę spokojnej niedzieli...

male-bmw-2.png
Opublikowano

Tak zmienione przełożenie przekładni powoduje większy skręt kół przy tym samym wychyleniu kierownicy.

Więc teoretycznie prowadzenie powinno być bardziej 'rzutkie'. Do tego potencjalnie siły z kół są lepiej przenoszone na kierownicę. Czyli lepsze wyczucie / feedback. Podkreślam: potencjalnie, jeśli czegoś nie 'ulepszyli' ;)

Edytowane przez Knurr

Opublikowano
  • Autor
Stach1111 zamawiales teraz bmw?? Jaki rabat jeżeli mogę zapytać?? Zalapales sie jeszcze na opcję wyposażenia 15000zł za free, bo widzę że zniknęła juz ta opcja z promocji bmw na ich stronie i została zamieniona na bmw 3 juz od 99000zł.

Może ktoś się orientuje jak teraz to wygląda?

Pozdrawiam i życzę spokojnej niedzieli...

Samochód ma zaklepane kolejkę do produkcji,czyli zgłosiłem wstępny akces,byłem w piątek na oszacowaniu stanu mojego legacy i w poniedziałek mam się dowiedzieć czy wstepna oferta odkupu będzie w miarę aktualna. To dla mnie dosyć ważne.

Rabat wg. mnie jest naprawdę godny, ale co gdzie i jak powiem jak już sfinalizuję ;)

Również miłej niedzieli.

Samochód strasznie mi się podoba BTW ;)

Opublikowano
  • Autor

Tak zmienione przełożenie przekładni powoduje bardziej większy skręt kół przy tym samym wychyleniu kierownicy.

Więc teoretycznie prowadzenie powinno być bardziej 'rzutkie'. Do tego potencjalnie siły z kół są lepiej przenoszone na kierownicę. Czyli lepsze wyczucie / feedback. Podkreślam: potencjalnie, jeśli czegoś nie 'ulepszyli' ;)

No. A wiec potencjalnie jest genialnie :)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Stach1111 Oki :) życzę powodzenia!!! No i czekam na info jak już zakupisz:) ja jeszcze troszkę cierpliwości i w końcu sam stanę się mam nadzieję posiadaczem ;) pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów :)
male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Autor

BTW,rozumiem,że opcja sportowego ukł. kierowniczego uaktywnia się w opcji sport?

Jeśli tak to szkoda że nie ma trybu indywidualnego jak w mercu.

Opublikowano

Raczej nie. Tzn. przełożenia magla nie da się zmienić 'guziczkiem'.

Tak, to najwyżej jakieś dodatkowe placebo się aktywuje.

Opublikowano
  • Autor
Aha,czyli jest ono all the time? To jeszcze lepiej :D
Opublikowano
Przycisk sport sprawia ze opór na kierownicy staje się większy.

Czyli jednak jest placebo ;) Może nawet sensowne.

BTW. Stachu, możesz sobie konfigurować 'zawartość' trybu sport. Tzn. wybierać czy utwardzasz zawieszenie, czy zmieniasz mapę przepustnicy czy jedno i drugie. Pewnie opór na kierownicy także.

Ja jeżdżę cały czas na standardowej mapie przepustnicy. Wolę mieć więcej pary przy wyższych obrotach a przy tym mniej nerwową reakcję na gaz.

Opublikowano
  • Autor
Przycisk sport sprawia ze opór na kierownicy staje się większy.

Czyli jednak jest placebo ;) Może nawet sensowne.

BTW. Stachu, możesz sobie konfigurować 'zawartość' trybu sport. Tzn. wybierać czy utwardzasz zawieszenie, czy zmieniasz mapę przepustnicy czy jedno i drugie

To jest super info :)

Właśnie dostałem potwierdzenie oferty przejęcia Subaru a więc zaliczka i jedziemy z tym koksem :)

Opublikowano
Jeśli to nie tajemnica, ile zaproponowali za Legacy?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No to czekam na szczegóły konfigu cenę wyjściowa i po rabacie ;) i oczywiście namiar na sprzedawcę i dealera ;) życzę udanego konfiga!! :)
male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Autor
Produkcja ostatni tydzień września, ehhh
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Można wiedzieć jaki rabat i gdzie?

With mobilephone sent.

Opublikowano
  • Autor
Można wiedzieć jaki rabat i gdzie?

With mobilephone sent.

PW

Opublikowano
stach, mam taką samą prośbę jak kolega kicaj. Jak możesz podeślij mi na PW jaki zaproponowali rabat i gdzie. Chcę porównać z tym co mi proponują.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ja nic na pw nie dostałem...

With mobilephone sent.

Opublikowano
  • Autor
Ja nic na pw nie dostałem...

With mobilephone sent.

Kurcze ,wysłąłem info na PW i maila bo zdaje się dawałeś,zaraz sprawdzę

Opublikowano
  • Autor

OK, już widzę,wysłałem maila do kol.wehyr z info.,poproszę Was jeszcze raz o adresy mailowe to też Wam powysyłam.Sory ,ale już mi się pokręciło co i jak.

PS.rzutem na taśmę dołożyłem szyber ;)

Realny odbiór niestety połowa paźdź. prod.koniec września.No i jeszcze kwestia zostawienia subaru.

Opublikowano
  • Autor
Dobra,za moment dostanę poprawioną ofertę comfort lease rozszerzoną o szyber,więc mogę to wysłać.Konfigurację już mam ,więc mogę już wysyłać.Procent rabatu podam wam na PW.