Skocz do zawartości

Zmiana wydechu / tłumika w silniku benzynowym.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja mam w N42 tłumik końcowy Polmostrów i jest ok. Nie jest głośniejszy od poprzedniego oryginalnego, nic nie brzęczy itp.
  • Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich.

N42B20 - miałem tłumik seryjny, znaczek BMW itd. Zrobiła się w nim dziura, łatać się nie opłacało, kupiłem RM 3 myśląc, że będzie git. Jest git do 2,5 tys obrotów, potem łeb urywa, a przy z schodzeniu z obrotów to już wogóle. I tu pytanie-

Czy kupic zwyklaka z kwasówki czy np jakiegoś Proexa gdzie można (rzekomo) wybrać stopień głośności? Nie chciałbym powtórki z rm3. Supersprint jest troszkę za drogi.

Kat jest, środkowy także, wszystko oryginał. Najbardziej podoba mi się dzwięk jak w Alfach np 156, gdzie n ie jest basowy tylko taki... mechaniczny?

Pozdro i dzięki za porady.

Opublikowano

kolego, z 4 cylindrów ciężko wyciągnąć dobry dźwięk.

Co do proexa- unikaj dziadów jak ognia. Kupiłem końcówkę za 500zł i leży w garażu na półce bo miała być cicha a ryczy jak ursus, miała być stonowana a zrobili mi dwie rynny, wstyd to założyć. Do tego nie potrafili nawet ściąć końcówek tak jak sobie tego życzyłem chociaż wysłałem fotki jak ma to wyglądać. Wysłałem wydech w związku z tym na poprawkę- guzik poprawili a kasy za kurierów nikt mi nie oddał.

Opublikowano
ja po różnych dziwnych przygodach wrzuciłem oryginalnego kata którego ktoś uprzednio wyciął i wróciłem do serii. Tobie też to polecam.
Opublikowano
kolego, polecam zacząć poszukiwania od sklepów stacjonarnych. Nie mam zaufania do internetowych zakupów części. Ja mam zaprzyjaźniony sklep w moim mieście, właściciel również jest fanatykiem BMW i ceny robi często lepsze niż na allegro. Nie doradzę w sprawie wydechu z linka bo nie mam doświadczenia z produktem a w maliny wprowadzić Cię nie chcę.
Opublikowano

Znowu ja:) Chłopaki z motoryzacyjnego zasugerowali w przystępnej cenie albo Ferroz albo Polmostrow:)

Samochód na wiosne i tak sprzedam więc coś z tych dwóch zamienników muszę wubrać:)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam mam pytanie odnośnie tłumika środkowego do autka jak z tematu. Czy w ogóle jest gdzieś dostępny (poza używką) tłumik środkowy? Patrząc od spodu nie ma połączenia między nim a katalizatorem, to jest jedna część?

Ktoś w ogóle produkuje tłumiki środkowe do tej wersji?

Pozdrawiam

• 1 rok później...
Opublikowano
Mam zagwozdke czy zakładać tlumik końcowy od remusa, funkiel nowy bo kupiłem go kilka lat temu do innego auta ale nie pasował wymiarami. Tak sobie leżakuje w garażu i może przyszedł na niego czas by założyć do m54b22? Pytanie dotyczy jego uniwersalności bo o ile by pasował wymiarami to jego parametry wskazują że obsluzy auto do 150koni. Tlumik przelotowy. Zamuli silnik czy to nie ma zmaczenia do czego będzie zalozony?
civic VI 1.4+>clk200k>a4b6 1.8t>x3 3.0d>e46 2.0d touring>e46 2.2 touring