Skocz do zawartości

[E61] Schematy WDS Climatronic/CID?iDrive po kradzieży

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam problem, otóż posiadam BMW e61 2010r w którym miałem nawigację CIC. Niestety niedawno ją skradziono.

Problem w tym, że złodzieje przecieli kable od Climatronica, Idrive'a (kontrolera), anten, które wchodzą do CICa, oraz od CID (ekranu do nawi).

Dodatkowo, licznik całkowicie nie działa. Jest ciemny. Czy on jest w jakiś sposób podłączony do CIC i Klimy?

Pytanie, czy ktoś jest w stanie odtworzyć mi tę instalację, lub podać diagram. Może ma ktoś doświadczenie?

Załączam foto:

https://drive.google.com/file/d/0B4ovnXXhS_-EMldNNFFBdFhOc0U/view?usp=sharing

Proszę o jakieś podpowiedzi lub linki do schemtów.

Dzięki z góry.

Opublikowano

Hmm,przykra sprawa.

Miałeś jakieś zabezpieczenie antywłamaniowe w samochodzie,jakiś alarm,AC?

Zresztą co to dałoby jeśli navi jest przykręcona 4 śrubkami,nawet jeśli zmieni się te śruby na nietypowe to i tak sk.....l wyrwie "na żywca.

Opublikowano
Nie, ponieważ auto nawet zarejestrowane jeszcze nie było. Na szczęście włamali się do niego nie niszcząc drzwi ani szyb. Nie wiem jak, ale bardzo sprytnie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W Ista/d masz wszystkie schematy,rozpiski pinów i kostek.Ista musi być w miarę świeża.
  • 9 lat później...
Opublikowano
W dniu 18.05.2016 o 19:01, gk tds napisał(a):

W Ista/d masz wszystkie schematy,rozpiski pinów i kostek.Ista musi być w miarę świeża.

Powiesz gdzie te schematy są dokładnie w ISTA ?? Bo szukam i nie mogę znaleźć 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
W dniu 2.06.2025 o 17:09, Pandora napisał(a):

Szukam do g20 a tam nie ma tego modelu 

No to albo newtis albo to co poniżej co prawda płatne ale koszt śmieszny i masz zawsze pod ręką. 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bimma_ewd_v2

Edit

Screenshot_20250603_223123_GooglePlayStore.thumb.jpg.61ae8125730b524ee857b6c2ab1c6898.jpg

Edytowane przez Krzyś111685053072