Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Widzialem juz pare tematow z tym problemem ale zadna ze wskazowek mi nie pomogla;/ otóż falowaly mi czasami obroty wiec wyczyscilem krokowca I przepustnice. Po czym zaczelo falowac caly czas na biegu jalowym. Wymienilem czujnik walka i walu, silniczek krokowy wyczyscilem przeplywke, sprawdzilem szczelnosc wszystkich przewodow ktorymi mogloby dostawac sie lewe powietrze a nawet zmienilem oring czujnika w kolektorze ssacym bo byl luzny. Miedzy czasie zalozylem nowa instalacje gazowa i na gazie jest to samo. Filtr powietrza tez nowy i więcej pomyslow juz nie mam;/ czy cos pominalem? Gdzie jeszcze moze byc zrodlo problemu? Znacie moze jakiegos magika w lubuskim ktory moglby zerknac na to?
  • Moderatorzy
Opublikowano

W sumie nigdy mi nie falował mimo, że miałem lewe powietrze, więc może to nie to. Ale jeszcze masz wężyki i zaślepki za kolektorem po prawj stronie (stojąc z przodu). I po lewej do zaworu podciśnienia. Lubią parcieć z czasem.

Jak już byłeś na górze kolektora to jeszcze ta rozdzielnia od odmy co idzie na każdy cylinder - tam na każdej z 6 końcówek jest oring 3x7.

Ale zamiast ładować kasę w czujniki może lepiej kabel kupić, inpę zainstalować i sprawdzić co mu nie pasuje?

A jeszcze warto, żebyś napisał jakiej firmy te czujniki zakupiłeś, bo ogólnie to poza VDO Siemens za bardzo nic innego się nie nadaje.

Opublikowano

Plakiem juz psikalem. zaznaczylem niektore z miejsc na fotkach. moglbys mi dokladniej wytłumaczyć gdzie sa te zaslepki idt? A czujniki chyba mam z VOD ale nie jestem pewien. I ile kosztuje kabel i w jaki sposob zainstalowac inp?

d213a991ea44.png 174f58235a39.png 36a3e52ba174.png 6b09dd0398e6.png 02b1035b8031.jpg

Opublikowano
I co przez to bedzie falowalo? Gdzie wczesniej mialem jakis chinski czujnik walu co nawet firmy nie bylo napisane i chodzil rowno prawie caly czas. 2 moze 3 razy na tydzien zdarzylo sie ze zafalowal przez pare sekund. A na moim oryginalnym czujniku walka siemensa nie ma zadnej roznicy. A te czujniki kumpel wkladal i inne e39 i nic im sie nie dzialo. Wiec co o tym sadzic?
Opublikowano
Powiem tak, że na innym forum BMW kilka osób potwierdziło poprawne działanie czujników firmy ERA jako nisko budżetowych, więc już sam nie wiem co o tym myśleć :?
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Tak na marginesie, masz dwa czujniki wałków i jeden wału. Ktory wymieniłeś jeśli chodzi o wałki? Zapomnij o zamiennikach, mam taki jeden nowy w piwnicy, wywalenie kasy w błoto.

Poza tym Twój problem leży w nieszczelności dolotu a dokładnie wężyka przy odmie za przepustnicą.

Opublikowano
Wymienilem ten obok czesli elektronicznej vanosa tu z przodu silnika. O ktory wężyk dokladnie Ci chodzi? Od odmy do bagnetu?