Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Autko BMW F11 520d 2012.Interesuje mnie możliwość dezaktywacji irytującego w polskich warunkach dla wielu użytkowników systemu "Auto Start Stop"; po jego wyłączeniu przez użytkownika z poziomu samochodu będzie to "zapamiętane" przez auto przy ponownym rozruchu, a nie jak do tej pory, gdzie system aktywował się sam na nowo.Znalazłem kilka informacji jak zaprogramować tą funkcje kabelkiem e-net i programem e-sys. Więc nabyłem kabelek e-net i oprogramowanie e-sys 3.26.10 i psdzdata 3.55.0.100. Więc podpinam kabelek, łącze się z autkiem a gdy otwieram kodowanie CAS 3000 nie moge znaleść TC_MSA_DEFAULT_OFF ,są same nie opisane bukiety.Nie wiem czy to problem z psdzdata czy coś innego . Proszę o pomoc. Dziękuje za pomoc. :D
Opublikowano

zacznij od psdzdata, 3.55 trochę stare skoro poniżej dostępna jest wersja 58.2(wersja LITE Ci wystarczy).

( linki do programów proszę sobie na pv wymieniać )

btw: znajomemu chciałem też przekodować ASS w F11 i też nie mogłem znaleźć w CAS --> TC_MSA_MEMORY & _DEFUALT_OFF(może to kwestia aktualizacji sterowników w samochodzie), u mnie w F25 bez problemu udało sie przekodować :D

Opublikowano
Dziękuje za podpowiedź zainstaluje i spróbuję. A kwestia oprogramowania auta jakie moduły należało by zaktualizować i jakim programem? Pewnie istom p/d a tak owej nie mam. :(
Opublikowano

za aktualizację sterowników raczej sam się nie bierz podjedź do kogoś kto zajmuje się tym profesjonalnie,

na początek zacznij od świeżych psdzdata,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Lepiej zacznij od starszej PSDZDATA z ESYS 3.26.1 to najlepiej chodzi PSDAZDATA z isty P 3.54.0 lub 3.54.1 to max później zostały usunięte z

Psdzdaty pliki CAFD potrzebne do kodowania, trzeba mieć specjalny dodatek do ESYS aby uzupełnić pliki CAFD

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak sobie nie poradzisz,pisz na pw.Mam soft którym bez problemu to zakodujesz i żadna psdzdata nie bedzie Ci potrzebna.
Opublikowano

Udało się chuć troszkę było problemów ponieważ pobrałem złą psdzdata a potem miałem problemy z tokengenerator esys bo nie zapisywał hasła. Użyłem esys 3.27.1 i psdzdata 58.2 lite tak jak pisali koledzy wyżej. :D :D :D :D :D :D

Dziękuje wszystkim za pomoc.

• 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam. Chcę włączyć funkcje zapamiętania pozycji przycisku auto start/stop ale nie mogę znaleźć TC_MSA Memory w CAS, czy ktoś mógł by podpowiedzieć gdzie tego szukać ?

http://s5.ifotos.pl/mini/1jpg_aqxqwsw.jpg

http://s5.ifotos.pl/mini/2jpg_aqxqwsq.jpg

http://s5.ifotos.pl/mini/3jpg_aqxqwap.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No i co z tego , że niema ? Dla ciebie to jest problem ? Lub instrukcje kolejny raz po prostu nie ma ? ))))
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poczytałem trochę i wyglada na to że muszę dodać OMSA do HO-Wort i nawet znalazłem instrukcję jak to zrobić ale że jestem laikiem w tych sprawach to proszę kogoś o pomoc w dodaniu OMSA. Poniżej wklejam instrukcje którą znalazłem w necie, zatrzymałem się na punkcie nr. 2 a konkretnie Name FA "OMSA.xml" co mam tu konkretnie zrobić ?

http://s2.ifotos.pl/mini/6jpg_aqxqqex.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przyslij mi zapisany FA to ci edytuje według tej instrujcji

1 wybiesz connect przez psdzdata z F10

2 Expert mode > coding > Read (vehicle order FA ) > Save nazwij plik OMSA zapisze się w DATA/FA , zamknij ESYS skopuj plik i podeślij mi na poczte

[email protected] przerobie ci i dam kończącą insrukcje

• 2 lata później...
Opublikowano

Cześć odkopuję temat :).

Od niedawna mam F11 2015 535d Xdrive.

Mam ENET + Esys 3.27.1 + psdzdata 50.3 czy to mi styknie do zmiany start/stop aby pamiętał ostatnie ustawienie czy szukać nowszych wersji?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cześć odkopuję temat :).

Od niedawna mam F11 2015 535d Xdrive.

Mam ENET + Esys 3.27.1 + psdzdata 50.3 czy to mi styknie do zmiany start/stop aby pamiętał ostatnie ustawienie czy szukać nowszych wersji?

Psdzdata 50.3 to poziom integracji F010-14-07-503 czyli minimum 2014 rok 07 miesiąc

a Ty masz 2015 poziom podstawowy to od psdzdata 55.0 F010-15-03-501 czyli 2015 rok 03 miesiąc , żadko jest poziom podstawowy szukaj minimum

2017 rok od psdzdata 61.1 F010-17-03-502 (z istap 3.61 w górę ) do psdzdata z istap 3.64 potem juz zaczeły się dane sdp z ista+ 4.06 ito do dzisiaj ista+ 4.19.40

plusem w psdzdata 3.61 że masz pełne dane CAFD nie wymaga launchera

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Mam podobny problem (BMW f10 2.0d, 2010). W esys (2.7) brak jest w CAS plików tc_msa_memory i tc_msa_default_off.

Próbowałem już PSDZDATA 3.54, 3.58.2 i 3.61 i nic.

Próbowałem też BMWAICODER 4.6 i przy zapisywaniu zmiany start/stop wyskakuje błąd access verification.

Inne kodowanie- wyłączenie przypomnienia pasów poszły

Ma ktoś jakiś pomysł?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dzień dobry, czy ktoś mógłby mnie pokierować w stronę działającego Esys z bazą (najlepiej lite), która posiada wszystkie pliki CAFD i nie wywala błędu C155 (No EST file chosen). Próbowałem już wielu różnych opcji i wciąż nie mogę tego start/stopu wyłączyć :?
  • 2 tygodnie później...