Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wole m2 lub m235i cabrio z chipem na 400KM
  • Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
DACIA LOGAN - ZNACZNA WYGODA, JEST PODŁOGA.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
R8 to jeszcze nie jest, choć do setki podobnie to brakuje połowy cylindrów, z jednej strony nie rozumiem całej podniety wokół R8, które ceną zbliża się do Lambo, fakt że serwis tańszy jednak jak cos takiego kupywac to juz na ostro, czekamy na odpowiedz w postaci nowej serii 6, oby tylko nie byla gorsza niz poprzednia, bo obecna rzadzi bez zadnych watpliwosci pod wzgledem estetyki ;-)
Opublikowano
Ja zastanawiałem się przez chwilę nad jakimś Nissanem, ale szybko mi przeszło, jednak nie ma to jak poczciwa bmka ;)
Opublikowano
Z Nissanem to BMW ciężko porównywać :) Pomijając już wykonanie premium to Beemki naprawdę wyróżniają się pod względem prowadzenia z grona innych marek, nawet bezpośrednich rywali.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam wraznie, ze Audi ma więcej naładowanej elektroniki niz bmw... Wystawiam najnowsze A8 i siodemki..

To niestety lub stety ale w AUDI jest masa duperelow.. zbedna lub nie. Zalezy co kogo jara :D Asystent zmiany pasa ruchu,, asystent utrzymania pasa ruchu, ochrona pieszych, ochrona chodnikaa. :D

W BMW jest piękna prostota i czytelność, a w Audi najeb.ane wszystkiego.. Wentylacja foteli, masaze el. kierownica + podgrzewana..

Asystentow... W BMW jest tego mniej :D

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Skoro temat został odgrzebany - sądzę, że porównanie ilości bajerów technologicznych w BMW/Audi/Mercedesie wypada podobnie i zależy od liczby pieniędzy, którą chce się wydać na samochód. Audi szeroko stosuje teraz w pełni elektroniczne zegary, które mocno dodają nowoczesności kabinie. W BMW jednak od kilku lat projekt pozostaje bez większych zmian (najlepszy przykład nowa Seria 5, która wygląda niemal identycznie w środku jak stara) i jest utrzymane bardziej w tradycyjnym stylu. Ale w środku może drzemać podobna ilość nowoczesnych technologii :)
Opublikowano

Witam

Podobają mi sie zarówno S6 C5 i e61 3.0i ( bierzemy pod uwagę auto audi rocznik okolo 2002 a bmw z 2004-05r)

- zdaje sobie sprawę ze to 2 różne auta, 2 różne generacje ale no włąsnie koszty użytkowania którego z nich będą wyższe? i które waszym zdaniem bedzie mniej usterkowe - wiem ze dużo zależy od konkretnego egzemplarza ale weźmy pod uwage typowe usterki które się często zdarzają w obu modelach.

Auto na krótkie trasy jako 2 w domqu bez gazu

Bardzo jestem ciekaw waszej opini wiem ze bardziej to można porównać do c6 ale własnie w/w poórwanie kosztów mnie ciekawi

z góry dzięki za pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego, bardzo to ryzykowne, pytać o porównanie BMW z AUDI na forum maniaków tego pierwszego :mrgreen:

No ale.... Jak widać jestem fanem BMW, a jeden z moich szwagrów, to fan właśnie AUDI, ma obecnie c6, ale miał również wcześniejsze modele. Jest jedna prawda, C5 tak jak E39 w przypadku BMW, to ostatnie modele starej epoki. Późniejsze modele, czyli C6 i E60, to pierwsze laptopy obudowane karoserią. Tu biorą się koszty. No i standardowo, zależy co i w jakim stanie kupisz.

Ja od siebie mogę tylko dodać, że nie da się porównać C5 z E60 pod względem komfortu i radości z prowadzenia. C5 nawet w porównaniu z E39 wypada słabo. Przyjechałem kiedyś C5 2.4 z Niemiec do Polski, około 1000km, to mnie utwierdziło, że nigdy nie kupię AUDI.. 12-letnim focusem mojego ojca jeździ się lepiej.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

Dziękia za odpowiedź

Wiem że to bardzo ryzykowne pytanie , no ale wiesz kto nie pyta ten błądzi.

A powiedż mi jak e60 w 3.0d znosi krótkie odcinki bo tez biorę ten silnik w rozwagę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mam 2.0d M47N, Ty pytasz o M57n.

Konstrukcja ta sama, mi jeździ się bardzo dobrze, a robię bardzo krótkie odcinki. Kiedyś miałem silnik, o który pytasz w e39 i też mi się dobrze jeździło. Mówią, że diesle, nie lubią krótkich odcinków, ale patrząc wokół, to chyba 80% osób ma diesla i używa ich na dojazdy do pracy, do sklepów itp, a dłuższa trasa to albo wakacje, albo wyjazdy na święta. Wiadomo, że każdy silnik, jeśli się go nie męczy, to posłuży..

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dlatego nigdy tego nie pojme, po co kupywac diesla, zeby pojezdzac 10 km do pracy. No i R4 to nie R6 czy V8, a w Polsce 80% diesle temu ze to tansze i mozna na czarno kupic od kierowcow ciezarowek. Ja osobiscie nigdy nie kupie, ale to nie znaczy ze potepiam diesle czy cos w tym stylu. Kazdy ma wybor. Dla mnie diesel i gaz nie wchodzi w rachube.
Opublikowano
A ja np. kupuje diesla po to, żeby móc komfortowo podróżować z prędkościami 200+ i nie zostawiać grubych plików gotówki na stacjach benzynowych ;) mam ciężką nogę, jeżdżę dynamicznie i szybko - przy takim stylu benzyna pali mi 1,5-2 raz tyle co diesel. Nie muszę wcale robić 300 tyś km rocznie, żeby mi się ten diesel opłacał ;) tak jak mówisz, każdy ma inne potrzeby i chyba nie ma co generalizować :)