Skocz do zawartości

Czy mozna lutowac aluminiumowa chlodnice klimy????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Padla mi chlodnica klimy

Jakas dziurka sie zrobila i caly gaz pooooszedl

Jest jakas szansa to polutowac??????????? Aluminium :(

Z gory dziekuje za odpis

Pozdrawiam Klubowiczow

Opublikowano
Do tej pory kleiłem wyłącznie chłodnice wody. W obu przypadkach chodzi oto żeby były absolutnie szczelne,tak więc wydaje mi się że nie będzie problemu. Jest wiele zakładów zajmujących się kompleksową usługą napraw chłodnic. Podjedź i spytaj.
www.swiatdrewna.eu
Opublikowano
jezeli jest w dostepnym wmiare miejscu i nie na łaczeniu miedzy aluminium a miedzia to powinni ci pospawac i da sie ja uratowac,wez ja wyjmij i zanies do zakładu ,oni ci od razu powidza czy do du... czy nie. Aby ja wyjac musisz zemontowac przedni zderzak i po odkerceniu przewodów i mocowac dołem ja wysuniesz.
Opublikowano

ostatnio naprawilem ( niedoszlo do naprawy) kondesat kilmy z laguny

w pierwszymmomencie okazalo sie iz rozszczelnila sie na przewodzie doprowadzajacym ale po naprawie okazalo sie iz ma bardzo mala dziurke miedzy zeberkami doslownie pechezyk na minute

Naprawy elementow aluminiowych dokanuje sie za pomoca lutowania

jednak proponuje skorzystac z uslug serwisow klimatyzacji

koszt nie duzy a maja chlopaki doswiadczenie i zrobia to szybciej i lepeij

Opublikowano

Nie ma szans na naprawę aluminiowej chłodnicy, a jeśli już się uda to nie na długo. Jeżeli aluminiowa chłodnica strzeliła w jednym miejscu to niebawem strzeli i w drugim, a nabijanie gazem też swoje kosztuje.

Możesz zakupić nową chłodnicę i to będzie najlepsze wyjście.

Niech by nawet kosztowała 600 zł to w porównaniu z naprawą tej + dodatkowe 2 nabicia gdy ponownie strzeli wyjdzie Cię i tak taniej.