Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak myślicie czy bunia trzyma seryjną moc ? z moich obliczeń wyszło 6,60 od 80-120 na 4 biegu. Auto dostało sporo nowych elementów takich jak turbo,dwumas i sprzegło :P

Opublikowano

Fabrycznie dla poliftowego manuala 530d e39 podane jest, że 80-120km/h - 7,4 na 4 biegu.

U mnie po remapie Bagora w 525D jest między 6.8 - 7.3 sek (IV bieg).

Pzdr.

Opublikowano

:shock: :shock:

Manolito77 To ile wyszło ci koni i nm po remapie ? u mnie wyszło by że ma coś tam ponad serie ? mapa na 100 % fabryczna bo sprawdzałem parametry w inpie.

madseason czekam na info ile u ciebie :)

Opublikowano (edytowane)
:shock: :shock:

Manolito77 To ile wyszło ci koni i nm po remapie ? u mnie wyszło by że ma coś tam ponad serie ? mapa na 100 % fabryczna bo sprawdzałem parametry w inpie.

madseason czekam na info ile u ciebie :)

Po remapie nie byłem jeszcze na hamowni. Prawdopodobnie dopiero w przyszłym miesiącu tam podjadę i sprawdzę. Generalnie założeniem remapu było osiągnięcie czegoś między 190-200KM. Z Nm to pewnie z fabrycznych 350 na 400-410 poszło.

Co do fabrycznych mocy to jak seria jest zdrowa to z reguły wychodzi na hamowni trochę więcej niż katalogowe parametry. No i zależy też od dokładności samej hamowni.

Pzdr.

Edytowane przez Manolito77
Opublikowano

u mnie w 2.5d wychodzi 6s. na czwartym biegu i nic mi nie wiadomo żebym miał jakiś program wgrany.Sprzęgło i dwómas mam nowe ,turbo nie wymieniane i przebieg 370tkm

Na filmiku od 0.23 do 0,29 i od 1,03 do 1,08

Opublikowano
No właśnie sprawdziłem u siebie i że zdziwieniem widzę, że wyniki mam lepsze niż w katalogu. Muszę to nagrać i dokładnie zmierzyć, ale jestem zaskoczony nawet tym wstępnym testem.
Opublikowano
Wyniki w mojej 2,5 są podobne jak w 3,0 i w wielu przypadkach nawet lepsze.Może te silniki 3.0 są zajeżdżone,albo u mnie jest wgrany program o którym nie wiem.Nie ma w mojej okolicy żadnej hamowni żebym sprawdził moc.Jak jestem gdzieś w trasie to nigdy nie mam czasu żeby o tym pomyśleć.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powiem Ci , że kilka razy ścigałem się z 3,0d i nie zauważyłem żadnej różnicy co do 2,5d.