Skocz do zawartości

E36 Touring 1998 Hellrot, M43B18, Hellboy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Wreszcie wpadła multifunkcja kompletna z E38/E39. Po założeniu okazało się ze pierścień piszczy/obciera/skrzeczy, wiec trzeba będzie znowu ściągać kierownice i go porządnie przesmarować wazeliną:) Ech w sumie moglem to zrobić jak miałem go jeszcze nie założonego. No nic...

Kupiłem sobie specjalnie adapter pod sterownie radiem Pioneer z multifunkcji, ale jest brak jakiejkolwiek reakcji na przyciski z kierownicy. Adapter nie działa z moim radiem MVH-X580BT. Wszystko jest podłączone jak być powinno czyli biały kabel od pierścienia kierownicy idzie pod pin 7 (IBUS) wtyczki radia. Sygnał dochodzi ale adapter chyba sobie nie radzi z jego przetworzeniem. Zamówiłem inny zobaczymy czy zadziała. Na razie próbowałem na adapterze CTSBM003.2. Teraz będę próbować na PC99-x21. Zobaczymy czy zadziała. Moze miał ktoś z was podobny problem?

• Odpowiedzi 173
  • Wyświetleń 36,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

w inpie masz test guzików :)

ewentualnie zwykły miernik i po kablach sprawdzisz.

Bedzie ci cięzko zmusić, ale ja w e46 jak wstawiłem radio na androidzie to działają guziki od razu :D jest jakieś pudełeczko, jakiś moduł i od razu śmiga :)

szukam
Opublikowano
  • Autor
w inpie masz test guzików :)

ewentualnie zwykły miernik i po kablach sprawdzisz.

Bedzie ci cięzko zmusić, ale ja w e46 jak wstawiłem radio na androidzie to działają guziki od razu :D jest jakieś pudełeczko, jakiś moduł i od razu śmiga :)

Dokładnie takie pudełko z adapterem jest ale nie działa.

43c1f1a87397fb8f796e4bbd1daeb29e.jpg

ad93433fc59bc712bb6145202073e9df.jpg

Pokombinuje z innym,który powinien w tym tygodniu do mnie dotrzeć. A sa testy w Inpie pod e36 guzików?

Opublikowano

nie wiem ale chyba, multi chyba była w e36 ? czy w ogóle brak ?

w e46 można sprawdzić kierownice multi każdy guzik.

szukam
Opublikowano
  • Autor
nie wiem ale chyba, multi chyba była w e36 ? czy w ogóle brak ?

w e46 można sprawdzić kierownice multi każdy guzik.

W e36 nie było chyba wcale albo tylko w z3. Generalnie robi się przekładkę pierścienia z pod kierownicy z E39 (vfl) przed liftingiem bo ma dodatkowe kable na multifunkcje a poza tym nie rożni się niczym od E36. W inpie nie ma możliwości sprawdzenia przycisków pod e36 bo nie ma takiej opcji do wyboru:) Jedynie to chyba tylko miernikiem. Tylko jak sprawdzić czy idzie sygnał z przycisków na kabel IBUS we wtyczce radia?

Opublikowano
  • Autor

No więc na razie wpadło radio business cd43 od MG Rover, które fabrycznie daje się kierować z kierownicy. Jedyna wada to brak BT i USB oraz zestawu głośnomówiącego. Ale są adaptery na to z modułem, które dają te wszystkie funkcje. Powalczę później jeszcze ze swoim radiem Pioneer mvh-x580bt z dwoma innymi adapterami. I jak tu nic nie zadziała to zostanie oryginalne radio business i do tego moduł USB z BT.

UPDATE:

Jednak zostanie oryginał business cd43, bo po pierwsze gra tak samo jak Pioneer (jakość dźwięku jest bardzo zbliżona). Po drugie jest w cenie, a po trzecie doposażę go o moduł BT i USB oraz zestaw głośnomówiący w jednym i będę mógł odbierać rozmowy tel. z przycisków kierownicy. Po czwarte idealnie komponuje się kolorystycznie z całą resztą. Zdecydowałem się na trochę tańszy adapter, bo inny z Dension był mi po prostu za drogi a jedyne co miał lepszego to, że pokazuje nazwy utworów na wyświetlaczu.

d2794c63e8670a3e75f66036492d807d.jpg

cf12a621e411d0793bc0074841e6126b.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

M Pakiet w drodze... będzie u mnie w środę. Przedni zderzak M Pakiet w kolorze i nowa blacha nerek też w kolorze. Listwy już są na miejscu i się kurzą. Także na weekend będzie mala transformacja:) Zastanawiam się nad felgami 16" styling 43. Mam możliwość tanio kupić z dobrymi oponami. Taki szybki wizual jak by to mogło wyglądać. Co myślicie?

hY9kNwAV_5LnQztvVZTSBQdWRX6TrX4XEo5YcVfAO8pDU2MGPNYijt7EmO-mgf5OSep3IXV3NcGibR19Inv5FiBBQmqxuU3x-bDPfg9z6Drh6iCQw1B6SdqPBUBsCSqQIhyidogZdu-LI_uxwkn3DmX3l0DiqREmJ9olZ6MKVFzuRL46v_ik-xE4tM_lrX2uedCVHECWlU1E7e5qnzInl-u5TFeagAPm4ZL1oJpZ__qGKmvScuxoAqAtRkBV8-61Ntn0l2PJ4xDrn8YQP_pGI51B6T2YFeLmF0Xmrj0koMbs_R8PR0FGbPXdm4DQBnX8e8jhT5WdDbWn4CuztsT5XTM7FkExSOZA19TNbVf1eWeAdUyoL6YyWNxDo8VuLji0SmHyoiCnpcXU1T4DJFWOmUZ6NbYq5nESq9EKHy3jZclu8MfRp3YMmjZ5-Fpk_Ub302XhNVDlmcVTUn9gJAQslFK4Y_xX7KiDf6l3be7lWZPCDPSMnryn-tIeoNNpS9XxSeI4Z6iC7ZAh4Z2S8eiJFL5RM9NHQW3ovy8HnHyiP9-eevuWJEpybBFs-6V9GPruK_dp3uTECsZ32KpsrvGIaa1BzLrPzGx4DjUPyUDg_9UG9a5mKP2STg=s318-no

Opublikowano
O super! Mpakietoey zderzak odmieni bardzo przod! Co do felg to ladne, ale ja jakbym juz zmienial 16 to na jakies wieksze- chociaz 17" ;) ale jezelo nie chcesz wiekszych to te jak najbardziej ;)

Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :)

e87 118d: https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=210&t=369493

ex e87 116i: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=112&t=297577 :D

Opublikowano
a no tak... Zapomniałem, że w e46 i e36 rozmiarem standardowym było 15". Twoje 15" wyglądały jak moje 16" na e87. Myślę, że te 16" które wrzuciłeś bardzo dobrze pasują więc bierz, zakładaj i wrzucaj fotę na forum :)

Opublikowano
tak chyba tez uczynię:) Felgi w takim razie będę odbierać na weekend. Także tydzień później wrzucę fotki.

To jeszcze gdzieś upoluj sprężyny na przód i będzie ogień :)

Opublikowano
Na tej wizualizacji ze zdjęciem co wrzuciłeś to wyglądają jak 17 albo nawet 18. :) Przód niezła kozunia pod mpak :D
Opublikowano
  • Autor
Na tej wizualizacji ze zdjęciem co wrzuciłeś to wyglądają jak 17 albo nawet 18. :) Przód niezła kozunia pod mpak :D

No masz racje chyba lekko przesadziłem z wielkością felg na wizualizacji:) 16 będą tyci mniejsze:)

Opublikowano
Mike, zdecydowanie lepiej. :D Nie ma co się bawić w półśrodki, ja bym od razu ładował 17, przód lekko w dół i malina. :D
Opublikowano
No ja teraz tez zaluje ze kupilem 17" zamiast 18", no ale na e36 moze 17 beda wygladac wystarczajaco dobrze :P Moze marcars'owi zalezy na komforcie :)

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Wloty powietrza do zderzaka też są inne w porównaniu z serią, czy same nadkola też to nie wiem. Zderzak nabierze sztywności jak zamontujesz bumerangi. Pod zderzakiem będzie trochę otworków to właśnie na bumerangi.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
  • Autor
Wloty powietrza do zderzaka też są inne w porównaniu z serią, czy same nadkola też to nie wiem. Zderzak nabierze sztywności jak zamontujesz bumerangi. Pod zderzakiem będzie trochę otworków to właśnie na bumerangi.

Tak prawda wloty powietrza są inne do m technik, które już wcześniej zakupiłem :) wszystko co potrzebne już skompletowałem. Więc na weekend nie powinno być niespodzianek.

Opublikowano
Kolor dopasowałeś i nie widać różnicy? Ciekaw efektu jestem.
Opublikowano
  • Autor
Kolor jest Hellrot 314 i taki powinny mieć oba nowe elementy. Na weekend się okaże czy kolor się zgrywa z resztą. Wiadomo że nowe elementy mogą się nieco wyróżniać od starego lakieru ale z czasem powinno się dobrze zgrać z całością:)