Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 173
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wczoraj szybko po pracy wymieniłem cewkę zapłonową z młodszego rocznika (dawca z 99 roku i mniejszym przebiegiem) wraz z kablami i nowymi świecami High Power BOSCH FGR7DQP+.

wjD7Mc

Wymieniłem, bo rzadko ale nie kiedy, od jakiego czasu, po odpaleniu nie palił na wszystkie gary i trzeba było lekko przegazować żeby się "odetkał". Teraz autko pracuje odrobinę ciszej, spokojniej i lepiej się zbiera. Jeszcze nie jestem w stanie stwierdzić czy objaw przytkania przy odpalaniu minął, bo dopiero wczoraj wszystko wymieniłem. Ale za tydzień będę mieć więcej info.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mały update po wymianie świeczek i cewki z kablami. No wiec auto się już nie dusi przy porannym odpalaniu i na nowych świeczkach idzie jak rakieta. Do ukoronowania tego przyrostu mocy '"Czerwony" dostał sportowa wkładkę k&n i muszę przyznać ze auto lepiej się teraz zbiera/przyspiesza.

Oprócz tego bawię się elektryka auta a dokładnie wbudowanym alarmem CODE w BCV. Udało mi się zrobić pseudo alarm dla źle wpisanego 3 krotnie kodu CODE. Tak to działa:

https://goo.gl/photos/2bNU51Qetjgm9t7w8

Inny projekt to sygnał gongu po pojawieniu się błędu z check control. Gong będzie bil 3 albo 5 razy:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam do ciebie takie pytanie bo widzę ze masz podłączony przycisk Blokowania dzwi a szukam na necie i nigdzie nie mogę znalesc jak to podłączyć , opiszesz może jak ty to zrobiłeś?? i skąd zdobyć taka RAMKE na ten przycisk??

pozdrawiam

Było e36 318 z 92r. M-technic . Piekna maszyna i bez awaryjna z 340tys.km:D
Opublikowano

Siemka, przycisk kupiłem razem z ramką. Także kupienie osobno ramki będzie trudne :)

Tutaj masz połączenie przycisku:

pin 1 (czerwony/zielony/żółty 0.35) do pin 19 X13253-bordowa/żółta

pin 2 (szary/czerwony 0.35) do zasilania podświetlenia przycisków szyb elektrycznych

pin 3 do masy

pin 4 do zasilania F7 5A (zapalniczka)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Z nowości nie wiele auto jeździ krótkie trasy od czasu do czasu jak jest za brzydka pogoda na rower. Na weekend zmieniłem podłączenie tweeterow z zestawu hifi w boczkach drzwi, bo podpięcie na krotko do istniejącego głośnika drzwi nie było najlepszym pomysłem i rozwaliło to membranę twittera jak eksperymentowałem z głośnością:) Także teraz wszystko jest podłączone pod zwrotnice.

Av8inH

gfRr42

bNRwS4

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Piękna sztuka. :cool2: Jak dla mnie do ideału brakuje delikatnie w dół i większe ET. :)

będzie delikatnie w dół i będzie szerzej :D

i silnik m50 2.5 :)

nie planuje i nie będzie żadnego swapa silnika na większy. Zostaje ori 1.8i który będzie regenerowany za rok (częściowo już został wymieniony kompletny rozrząd z wszystkimi podzespołami :8)

Opublikowano

no ale chcesz remontować to remont r6 wyniesie cie odrobinę wiecej tylko.

ja mam obecnie 110 koni w aucie klasy C czy tam klasie kompaktowej (odrobine ponad tona wagi), nic się to nie rozpędza :D serio :D

no ale jak wolisz, ja tam namawiam jednak na np. klasyczne m50 :)

szukam
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ogólnie ostatnio nic się nie działo, aż do momentu kiedy to pewnego dnia wróciłem po pracy do domu i przy parkowaniu pod domem nagle zaczyna mi śmierdzieć gorącym płynem chłodnicy. Wychodzę z auta a tu taki obraz :szok:

HCgeqC

W panice że walnęła chłodnica zaczynam szybko badać silnik. I po dłuższej chwili znalazł się sprawca.

Fnya1K

gumowy waż ten dłuższy od zaworu wody powiedział papa i zrobił sobie dziurę od strony silnika.

Na górze stary na dole nowy używany (akurat miałem na stanie w garażu uff) dla porównania.

QKxBPx

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Siemanko po długiej przerwie wakacyjnej. Trochę się działo z autkiem i tak wpadł nowy wydech IMASAF sportowy, bo stary po 5 latach służby się ułamał, nowy zawór wody klimatronika wraz z 3 nowymi wężami gumowymi, nowy akumulator Varta 72Ah i kilka pierdółek.

https://photos.app.goo.gl/1xsYgSporbbiUvAd6

• 2 lata później...