Skocz do zawartości

Czy to już koniec akumulatora?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Czy częste resetowanie zegara i brak działania systemu Start Stop zwiastuje już koniec akumulatora? Mam jeszcze fabryczny w aucie (8 lat) i nie mam najmniejszych problemów z rozruchem silnika (nawet przy mrozach). Ale zegar kasuje mi praktycznie codziennie? Jakie macie doświadczenia w tym temacie?

Opublikowano
No ja mam podobny problem ale u mnie oprócz start/stop przestały działać światła powitalne i oświetlanie drogi do domu.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Spróbujcie go doładować. Jeżeli się nie uda i znów się to powtórzy zostaje tylko wymiana i doprogramowanie w komputerze nowe aku :)
Opublikowano
ile kosztuje taki akumulator tez mam 8 letni ?czytałem że trzeba go zaprogramować?
Opublikowano

A jak wymieni się akumulator na taki o tych samych parametrach jak ori to trzeba kodować?

Wysłane z Nexusa 6

Opublikowano
Jezeli masz taki system w aucie start stop musisz nowy akumulator zakodowac, parametry nie sa istotne.
Opublikowano
A jak wymieni się akumulator na taki o tych samych parametrach jak ori to trzeba kodować?

Wysłane z Nexusa 6

Ja wymieniłem u siebie 3 lata temu na akumulator o takich samych parametrach jak oryginał i nic nie kodowałem. Nie mam i nie miałem żadnych problemów.

System start/stop działa poprawnie i cała reszta elektroniki też.

Pozdrawiam