Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 485
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
Bardzo ładna.

Jakie plany do wykonania Ci zostały? :)

W następnym tygodniu auto jedzie do mechanika. Mam problem z cieknącym olejem. Wymieniłem oring na czujniku poziomu oleju, a nadal leci... okazało się, że uszczelka miski... w połowie tygodnia będzie naprawiane... Tysiąc kilometrów temu wymieniałem olej... Nie lubię niepotrzebnych kosztów... :roll:

Później w jakiś wolny weekend to na co najbardziej czekam. Porządne mycie na dwa wiadra, glinkowanie, wosk, quick detailer, dressingi.

Co do do modów... chciałbym kierownicę M-pak, czarną podsufitkę Mpak, dekory w carbon hydro... no i to chyba tyle. No i ten nieszczęsny ekran radia/zakup navi... Możliwe, że zawieszenie gwintowane ale jakoś ciągle się waham, a urwałbym chętnie dodatkowe 15-20mm, bez kaleczenia auta... to ma jeździć :) No i może mapa, żeby przekroczyć te 200 koni... :twisted:

Edytowane przez mikiE87
Opublikowano
Szanuję tego czarnucha! Czasem mam wrażenie, że trochę nakręciłem Cię na mody - sorry :D Czekam Mikołaju na gwint i hamulce teraz!
Opublikowano
Szanuję tego czarnucha! Czasem mam wrażenie, że trochę nakręciłem Cię na mody - sorry :D Czekam Mikołaju na gwint i hamulce teraz!

Tak. To przez Ciebie mordeczko... :roll:

Gwint będę zamawiał do lata bankowo. Heble jak już to 348mm, ale na zime 18 był musiał szukać... :mrgreen:

Opublikowano

mialem w mojej ukradzionej hamulce z 335d uwazam ze to byl przesadzony temat

teraz zona ma u siebie z 330d przod i to znacznie lepsze rozwiazanie.... o wiele lżejsze i absolutnie wystarczajace dodatkowo jest stalowy oplot i EBC turbogroove... niestety sam zacisk nie jest taki ładny :oops:

Opublikowano
Heble mam w dobrym stanie. Gdyby 330 mialy zacisk przypominajacy 348 to bym swapowal, a to wyglada jak 120d prawie. Dopiero jak wykoncze heble to moze wrzuce 330 co by tarcza zapelnila bardziej felge...
Opublikowano

Moje zdanie znasz, piękne auto! Na pewno najlepsze w tym momencie na forum, mam nadzieję,że Kamil_RCSM wrzuci swój okaz i go opisze , wtedy będziecie walczyć o miano najlepszych 1er na bmw-klub.pl :D

Kiedyś was dogonię, więc działajcie ! :D

Tak, Mikołaj, ładuj gwint, trzeba to spasować jakoś :)

BMW e87 120d - 198,3 KM / 442 NM

FreeaksPC

Opublikowano (edytowane)
Moje zdanie znasz, piękne auto! Na pewno najlepsze w tym momencie na forum, mam nadzieję,że Kamil_RCSM wrzuci swój okaz i go opisze , wtedy będziecie walczyć o miano najlepszych 1er na bmw-klub.pl :D

Kiedyś was dogonię, więc działajcie ! :D

Tak, Mikołaj, ładuj gwint, trzeba to spasować jakoś :)

Dzięki! Dla wielu i tak nie będzie bo nie wyjechał tak z fabryki, ale to mnie nie obchodzi szczególnie.

Gdzie z moją kozą i pięcioma furtkami do e81 Kamila... :(

Gwint myślę, że do końca maja uda się zakupić i wrzucić, żeby w tym sezonie już siedział, bo mam niedosyt i chociaż te 20mm musi być niżej! :D

Kilka fotek... ringi niekompletne, bo powypadały żarówki... ahh te Depo :oops:

http://i.imgur.com/RhQH9rk.jpg

Edytowane przez mikiE87
Opublikowano (edytowane)

Dzięki Panowie...

:arrow: W końcu zakończyłem temat plamienia olejem... Dwukrotnie zmieniałem oring czujnika poziomu oleju, a to jednak była uszczelka miski... Już ogarnięte jak należy.

:arrow: Mycie silnika

:arrow: Nowe pióra wycieraczek

Z weselszych rzeczy:

:arrow: odkurzanie, czyszczenie skóry, APC + dressing na plastiki, szyby

:arrow: dokładne mycie (aktywna piana, pierwsze ręczne mycie od jesieni :lol: )

:arrow: glinkowanie (pierwszy raz pad do wosku wygląda tak samo przed i po woskowaniu :shock: )

:arrow: wosk (Soft99 The King of Gloss)

:arrow: Quick Detailer (po mieszance z Detailkinga przyszedł czas na kokosowego Sonaxa... jest fajny, a ten zapach <3 )

:arrow: smalec na oponki

Także pożytecznie spędzone 6 godzin... :D

http://i.imgur.com/nANdIYt.jpg

http://i.imgur.com/FpFmUxo.jpg

Rejka zdjęta, bo wkurzała mnie fabryczna podkładka + ramka do tablic... za grube to było. Jutro mocuję na Tesę, chociaż pięknie wygląda bez. :D

Edytowane przez mikiE87
Opublikowano

Rowniez czeka mnie takie czyszczenie swojej wkrótce :wink:

dzisiaj też sciagalem rejestracje i to samo stwierdzilem co Ty, ze sporo lepiej wyglada bez oraz, ze wolalbym bez ramek... Chyba jutro kupuje tez Tese i montuje :mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Z serii mała rzecz, a cieszy. Cząstka BMW Z4 E89 na pokładzie. :D

(to tylko brud, już ogarnięte) :8)

http://i.imgur.com/2olJF0n.jpg

http://i.imgur.com/QMrgiAr.jpg

Edytowane przez mikiE87
Opublikowano
wyczuwam nowy trend na ten przycisk :D chyba też jutro taki zamawiam :twisted: wszystko plug&play?

Oczywiscie od razu pasuje. E90 tez taki ma z tego co wiem. :)

Opublikowano
swoją drogą rejestracja wróciła na swoje miejsce? :lol: :lol: :lol: bo widziano Ciebie dziś z panami w mundurach i podobno jak tylko zobaczyli Twój czarny pocisk to stwierdzili, że będzie to godny cel :roll:
Opublikowano
swoją drogą rejestracja wróciła na swoje miejsce? :lol: :lol: :lol: bo widziano Ciebie dziś z panami w mundurach i podobno jak tylko zobaczyli Twój czarny pocisk to stwierdzili, że będzie to godny cel :roll:

Haha! Miałem małą dyskotekę podczas powrotu z pracy. :D

Usłyszałem, że jeżdżę tak 3 dni, nie chciałem już ich poprawiać, że od soboty. Mijaliśmy się z 20 razy, dzisiaj stwierdzili, że za długo chyba już... :D

Kto mnie dojrzał? Faktycznie... szybko wystartowali za mną... :lol:

Opublikowano
Jak masz jakies male ryski to poorboy blackhole robi miazge

Będę musiał przetestować. Od czasu korekty woskuję softem99, a detailera mam z Sonaxa. Jakoś się to wszystko trzyma kupy. :D

Opublikowano
Kto mnie dojrzał? Faktycznie... szybko wystartowali za mną... :lol:

z relacji rodziców wynikało, że puścili się za ładną beemką i prawdopodobnie poszło o rejestracje albo ciemne szyby bo właśnie to im się w oczy rzuciło :twisted:

Opublikowano (edytowane)

z relacji rodziców wynikało, że puścili się za ładną beemką i prawdopodobnie poszło o rejestracje albo ciemne szyby bo właśnie to im się w oczy rzuciło :twisted:

Tata na gwincie lata jak mówiłeś, to wypatrzył kompota... :D

Edytowane przez mikiE87