Skocz do zawartości

Błąd w NCS FA $820 E60

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
o mamo... :duh:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

wpisz B080, czyli zwykły akumulator kwasowy 80Ah (jeśli ma 82ah czy 85ah to nie ma zanczenia)

nie ma takiej wartości dostępnej jak b082 , dobrze że programy mają ograniczenia,

Opublikowano
Nie rozumiem z czego beka? Mam akumulator AGM 82Ah i taki chciałem zakodować więc o co chodzi ?
  • 3 lata później...
Opublikowano

W moim BMW E60 chciałem zakodować światła dzienne i podczas łączenia się z modułami LMA i CAS  przy użyciu NCS wyskakuje mi błąd Coapi 1000 fehler. Załączam do tego obrazki. Jak zauważyłem ncs podczas z czytywania numeru VIN, VIN ten się różni od prawidłowego, ma poprostu na końcu dopisaną jeszcze jedną cyfrę. Proszę o pomoc.Oczywiście z NCS wszystko ok, sprawdzałem w innym egzemplarzu BMW E60.

Bez tytułu.jpg

Edytowane przez Markus1973POL

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Cyfra/liczba na końcu nr VIN to suma kontrolna, to normalne 😉

Ten błąd oznacza, że masz w FA jakąś nielogiczną kombinację opcji, np. dwa języki, albo coś z Europejczyka, a masz auto z USA.
Sprawdź czy przypadkiem nie masz opcji 8A1(język polski), 6UD(rosyjski) lub 698(region 2 dla DVD)

Opublikowano
6 godzin temu, cursor napisał(a):

Cyfra/liczba na końcu nr VIN to suma kontrolna, to normalne 😉

Ten błąd oznacza, że masz w FA jakąś nielogiczną kombinację opcji, np. dwa języki, albo coś z Europejczyka, a masz auto z USA.
Sprawdź czy przypadkiem nie masz opcji 8A1(język polski), 6UD(rosyjski) lub 698(region 2 dla DVD)

W FA mam taki ciąg. Tak jest wersja USA. Nie wiem jak to zrobić aby chodził NCS. : E60_#0904&LCSW%0475*NA53$1CA$205$248$2CF$302$354$403$438$441$442$459$473$494$502$534$540$605$639$645$676$693$694$697$785$818$821$145$850$853$876$925$992$655+B110+K633

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć,

Zauważyłem, ze wątek cyklicznie jest podbijany, więc również zgłaszam się z identycznym problemem jak poprzednicy 🙂

Wykonałem wszystkie kroki ale dalej nie potrafię sobie poradzić z problemem. Prawdopodobnie problem jest trywialny ale a ja coś robię źle. Dodam, że programy INPA, ISTA D działają prawidłowo ale np. ISTA-P również ma problemy.

Jeżeli ktoś miałby ochotę i czas pomóc to proszę o wskazówki.

Z góry dzięki!

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 22.01.2020 o 16:53, Pawulon1987 napisał(a):

Ja stoje między 7 a 8 punktem. Mam akumulator AGM 82Ah i jak wpisuję wartośc -B082 to wywla mi błąd: following feature is invalid for fa -b082 ale jak ustawię wartośc -B080 to mogę przejśc dalej.

Zostawić na 80 mimo, że mam 82Ah ? Co radzicie?

Temat nie aktualny już dawno pewnie ale wydaje mi się że powinieneś kodować litera A.