Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Po 10miesiącach od wymiany uszczelki znów leje się na kolektor w okolicach drugiej sondy ostatnio też tam ciekło. Pytanie czy to słaby punkt? Czy te uszczelki tak krótko trzymają?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I jeszcze pytanie jakiej marki była to uszczelka oraz jej cena.Choć dobry mechanik to teraz też sukces.
Opublikowano
Sam wymieniałem a uszczelka jakaś firmowa ale nie pamiętam niestety. Jaką teraz polecacie?
Opublikowano
Pasta uszczelniająca czy sylikon był używany w odpowiednich miejscach? Chyba w okolicach wałków się powinno tego używać. Jeszcze się nie zgłębiałem bo u mnie jeszcze sucho, ale wiem że na sucho się uszczelki całej nie daje.
Opublikowano
Ja w V8 wymieniałem już dwa razy i po krótkim czasie ciekło.W końcu dałem nowe od razu na uszczelniacz DIRKO taki jakim w audi daje się pod misę olejową zamiast uszczelki i jest jakiś czas ok.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
Sam wymieniałem a uszczelka jakaś firmowa ale nie pamiętam niestety. Jaką teraz polecacie?

Kup oryginalną, albo elringa i założ jak trzeba. Te cieknące pokrywy to bolączka E39 i nie tylko. Problem zaczął sie od pierwszego M50 w 1990r, ale jak cieknie juz po tak krotkim czasie to coś źle zrobiłeś.

Opublikowano
Uszczelka Erlinga.Pasta uszczelniająceteż tej firmy(okolice vanosa i narożniki przy podszybiu.Uszczelka przy gniazdach świec także nowa.To wszystko jednak o dupę potłuc przy niedrożnej odmie.Zawsze ją wydmucha jak nie będzie odpowietrzenia.To nie konstrukcja winna a baran,który je serwisuje.Lecz przyznam,że ori uszczelki po 10 latach twardnieją i należy je wymienić.
Zakup BMW zarejstrowanego w RP to brak wyobrazni,lenistwo lub bezgraniczna naiwność.