Skocz do zawartości

Huk i stoje :( półoś albo dyfer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wyjezdzam sobie z parkingu dodaje gazu huk i stoje

Silnik pracuje normalnie biegi wchodza ale auto niejedzie (objaw jakby przegub padl tak mialem kiedys w VW).Jak wkleszcze bieg z tylu puka cos. Co sie moglo stac ?

Silnik 2.0 M52 skrzynia manual

Pozdrawiam

Edytowane przez Seba_320_Coupe

Opublikowano
Przypuszczam, że zerwało jedną półoś.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
  • Autor

Witam

Dziekuje za odpowiedz , wlasnie bylem w aucie i pukanie jest raczej na srodku z tylu. Jakby półoś padla pukalo by po wkleszczeniu biegu ?

Podrawiam

Opublikowano
  • Autor

Witam

No dobra diagnoza jest taka półoś albo dyfer. Jutro jade na kanal i stwierdze dokladnie.Teraz pytanie esli to półoś to uzywke czy nowa ? Jesli dyfer to tylko uzywka :) mialem szpere i jakiego przelozenia szukac . Jaka moze byc cena uzywki ze szpera i jak poznac ze dyfer jest w dobrym stanie ?

Pozdrawiam

Opublikowano
ja mialem podobna sytuacje w e34 525i- scielo mi sruby na polaczeniu na wale napedowym. Jezeli mialbys to samo to nowe sruby kup tylko w serwisie- musza byc specjalne o zwiekszonej wytrzymalosci.
Opublikowano
Przełożenie to 3,45
Opublikowano
  • Autor

Witam

Wlasnie wrocilem od mechanika i ulga i to jaka :) wypadla poloska (zerwane sroby) tylko zastanawia mnie jedno jak mam szpere niepowinno sie wtedy krecic jedno kolo z dobra poloska ? czy ma wplyw na ASC+T

Pozdrawiam i dziekuje za wszystkie odpowiedzi

Opublikowano

Co do szpery ciernej, to przenosi ona tyle momentu, ile ma %.

Teoretycznie powinieneś jechać powoli do przodu, jeśli jedna półośka była luzem, bo to sytuacja podobna, jakbyś stał jednym kołem na lodzie a drugim na asfalcie.

Coś mi się wydaje, że nie masz szpery, zwłaszcza że piszesz, że masz ASC+T.

Opublikowano
  • Autor

Witam

Wiec widocznie niemam szpery :( a wydawalo mi sie ze mam. Przy ASC+T niemontowali szpery ?

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Witam

Wiec widocznie niemam szpery :( a wydawalo mi sie ze mam. Przy ASC+T niemontowali szpery ?

Pozdrawiam

Nie wiem, czy montowali, ale tak na zdrowy rozsądek, to szpera przy ASC+T jest z deczka bez sensu...

Kai
Opublikowano

W E32 zdarzaly sie szpery i ASC ale to bez sensu.

U Ciebie albo nie ma szpery albo jest wykonczona, po dobrym rozgrzaniu oleju w szperze 25% i oczywiscie operujac delikatnie pedalem gazu mozna jechac bez jednej polosi w zasadzie calkiem normalnie, dopiero mocne depniecie lub jazda na wysokim biegu powoduje efekt slizgajacego sie sprzegla.

E24 628CSi 12/1982 Delphin-Metallic - wegetacja... :(

E28 524td 06/1985 Karminrot ze szpera :) i silnik nowka!!!

Nowe amortyzatory BILSTEIN B6, CZESCI UZYWANE

Kontakt: 0049-176-4889-3646, 0695039390, GG 244669 lub PW

Opublikowano
wypadla poloska (zerwane sroby)

heh ja kiedys mialem to samo tyle ze w VW garbusie :8)

włączałem sie do ruchu na 2 pasmowke z szutrowej drogi. ruszylem z kopyta, i jak chwycil asfalt to BUM! i nie ma biegow :worried:

Bumier

http://img340.imageshack.us/img340/1074/bumier2.png

Opublikowano
szpera i ASC+T byla jedynie w 850CSi ..
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

Widzę , że nie jestem jedyny wczoraj stało mi się to samo huknęło i ... Szczerze na początku myślałem , że skrzynia ale teraz mam coraz większą nadzieję , że jednak coś z tego o czym piszecie .

BMW e34 540ia