Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no tak bylo ale o nowym silniku ze zostal znow utytulowany...

mi chodzi jaki jest najlepszy silnik dla was dla uzytkownikow pasjonatow :D

moim ulubionym silnikeim a zarazme najlepszym jest 3,5 M30 moc 218 ps i dotego ladny gang byl montowany w najladnieszych modelach BMW :8)

moje modele
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aaa mnóstwo silników BMW było nagradzanych, między innymi wspomniany tu M50B25 dostawał nagrody parę lat z rzędu w latach '90. Teraz fuforę robi V10 z M :)
Kai
Opublikowano
Ja tak sobie myślę że BMW jest mistrzem w robieniu szóstek w rzędzie i one są chyba jednak wizytówka firmy no i ten niesamowity dźwięk :)
http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano
nie jezdzilem nigdy M54 ... ale M52 to jest to :cool2:
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
Jak na swoje czasy (bo to jest dość istotne) to wybieram M60. Bardzo udana konstrukcja. Wymiana co 50 tyś membrany na kolektorze ssącym (koszt 100 zł) i reszta bezawaryjna. Małe spalanie (jak na swoją pojemność) brak wycieków oleju itd. Szkoda tylko że BMW nie umiało do tego silnika zrobić bezawaryjnego automatu.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

o nowych sie nie wypowiadam bo o ich jakosci najlepiej wypowie sie czas ale moi faworyci to-

1. S38

2. M30

3. S70

4. M50

5. M62

chetnie bym tu wrzucił jeszcze M73 ale poki co mam zbyt mało danych o zywotnosci tych silników.

a M60...hehe, nie nie - za wiele niedorobek w tym silniku zeby trafic do top five :D zresztą niecałe 4 lata produkcji tego motoru o czymś swiadczą. Wymagał szybkiej zmiany warty.

Opublikowano

a ja uwazam,ze najleprzym silnikiem jest 4.4,ktory mialem w mojej E38 z 96roku. 286koni i spalanie w granicach 10litrow trasa i 14miasto.

DLA MNIE WYPAS :dance:

Opublikowano (edytowane)

1. S85 :modlitwa:

2. S54

3. S62

Najnowszy silnik ktory bedzie instalowany w nowym M3 bedzie prawdopodobnie rownie dobry o ile nie lepszy od wymienionych.

Edytowane przez LukaszPL
Opublikowano
Łukasz, a nie powinno byc czasem S85 ? Bo rozumiem ,ze nr 1 to wg Ciebie V10 z M5/M6 ? ...w kazdym razie w ETK jest S85 ... :roll:
Opublikowano
Łukasz, a nie powinno byc czasem S85 ? Bo rozumiem ,ze nr 1 to wg Ciebie V10 z M5/M6 ? ...w kazdym razie w ETK jest S85 ... :roll:

Oczywiscie :mad2:

Piszac tego posta czytalem o Mercedesie S65 AMG pewnie dlatego napisalem S65 :mrgreen: Dzieki Frank!