Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Mam pytanie , jak wyłączyć kierunkowskazy w lampach przednich w bmw e90 2007r ? Od kąd kupiłem już tak było że świecą się cały czas wraz z dziennymi ringami , jak włączam kierunek to migają normalnie , wyłączam i znowu świeca na stałe :(

Opublikowano
ok ,to akurat podejrzewałem ale jako że to pierwsze BMW to zapytam ,czy jest to skomplikowana sprawa czy jeśli zakupie kabel i będę miał program na laptopie dam rade zrobić to sam typu określone opcje off , on itp czy jednak jest to bardziej skomplikowana sprawa i lepiej udać się fachowca ?
Opublikowano

nitro bedziesz miec problem bo większość użytkowników ma problem z poprawna instalacja INPY... a co dopiefo kodowanie ;p

ogolnie jest to latwe ale zalezy od twoich umiejętności...

chyba ze skorzystasz z np bmw hat app tam kodowanie takich rzeczy jest latwe bo wiaze sie tylko ze zaznaczeniem on/off

alternatywa to podjechac do kogos kto ogarnia temat i prywatnie ci to za grosze zrobi

Opublikowano

A może sprawa jest prostsza i nie wymaga żadnego kodowania...

Kierunkowskazy palą się ciągłym światłem w przypadku przepalenia żarówki postojowej której funkcję spełniają ringi. Może poprzedni właściciel założył jakieś lewe żarówki w ringach. Komputer uważa, że są przepalone i dlatego uruchomił zastępcze postojówki w kierunkowskazach.