Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też obstawiam czujnik "smrodu"

Na drugim zdjęciu widać, że nie jest zamontowany.

W którymś z modułów powinno wywalać błąd.

Poszukaj na forach pod nazwą czujnik AUC lub czujnik smrodu. Było parę tematów.

Opublikowano
Dzikuje Panowie :) Czujnik już zamówiony całe 10zł na alledrogo używka. Przyjdzie to przeczyszcze i zobaczymy cza zabangla :)
Opublikowano
Takie pytanie, czy ten czujnik smrodu kiedyś komuś działał, czy to jedynie bajer? Mam ciągle ustawiony obieg na auto i nie zamyka mi go w przypadku smrodu na zewnątrz, u znajomych jest dokładnie tak samo. Uwalone czujniki, czy chwyt marketingowy? :D

Działa na zadymienie, o ile jest sprawny. Ma to sens np. jak jedziesz za starym Jelczem - powinien wtedy zamknąć klapę, da się to usłyszeć albo zobaczyć w INPie.

Dzikuje Panowie :) Czujnik już zamówiony całe 10zł na alledrogo używka. Przyjdzie to przeczyszcze i zobaczymy cza zabangla :)

Sterownik odpowiedzialny za AUC (Automatische Umluft Control), to IHKA - panel od Climatronika. Jeśli nie miałeś go w standardzie, to będziesz musiał aktywować go NCSem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mi raz zadziałał. Stanąłem obok palącego się śmietnika , chmura dymu na auto była mega dużo. Jak jadę za czymś co kopci,typu autobus, ciężarówa itp, to nigdy nie zadziałał. W INPIE nie mam błędu więc, powinno być sprawne.
Opublikowano
Mi raz zadziałał. Stanąłem obok palącego się śmietnika , chmura dymu na auto była mega dużo. Jak jadę za czymś co kopci,typu autobus, ciężarówa itp, to nigdy nie zadziałał. W INPIE nie mam błędu więc, powinno być sprawne.

Czyli to w sumie zbędny bajer, bo wątpię żeby ktoś z nas często stawał obok płonących śmietników :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli to w sumie zbędny bajer, bo wątpię żeby ktoś z nas często stawał obok płonących śmietników :D

Taa zbędny bajer... Powiedz to w Krakowie, gdzie pewnie teraz AUC ciągle obieg zamknięty daje....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wydaje mi się że to nie jest super analizator składu powietrza tylko taki czujnik zadymienia. Nie ma gęstego dymu to czujnk ma na to wywalone i nie włącza obiegu zamkniętego.
Opublikowano
Tak jak koledzy wyżej napisali działa w extremalnych przypadkach, nowy kosztuje krocie. Najlepiej zainwestować w dobry filtr kabinowy.