Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc mam pytanie nie dawno kupiłem sobie nowy akumulator poniewarz stary juz dawno był po terminie i sie rozładował ,ale dzis nowy akumulator sie rozładował byłem u elektryka i on powiedział ze wszystko jest w porzadku z kablami.Dzis wymontowałem radio ktore terz nie dawno zamontowałem i zobaczyłem ze w kostce od samochodu od głosnikow jest jeden kabelek wiecej niz w radiu czyli jest on nigdzie nie podłaczony i mam pytanie czy to moze byc przyczyna radia???????Jeszcze dodam ze nie jezdziłem autem około 13dni z powodu choroby i dzis jak chciałem sie przejechac to niestety nic :( ZA ODPOWIEDZI DZIEKI :cool2:
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)
Opublikowano

Podlacz amperomierz przy akumulatorze i po kolei wyjmujac bezpieczniki zlokalizuj ktory obwod jest odpowiedzialny za najwiekszy pobor pradu.

Dzieki temu latwiej bedzie zlokalizowac usterke.

Opublikowano
A jak z radiem to normalne ze od samochodu w kostce jest jeden wiecej kabelkow niz w radiu to moze przez to???????????? a zostawilem z powodu choroby ale teraz to nadrobie :cool2: :mrgreen: :twisted:
Opublikowano
A jak z radiem to normalne ze od samochodu w kostce jest jeden wiecej kabelkow niz w radiu to moze przez to???????????? a zostawilem z powodu choroby ale teraz to nadrobie :cool2: :mrgreen: :twisted:

Raczej nie przez to co piszesz, moze zostawiles wzmacniacz wlaczony ewentualnie swiatelko gdzies, albo akumulator juz pierwszej mlodosci nie jest i zdechl po 2 tygodniach.

PZDR :cool2:

Opublikowano
Własnie akumulator jest nowka i wszystko było powyłaczane ,wiec nie wiem co to moze byc tak tylko przypuszczałem ze to moze byc radio,nawet elektryk nie wie co moze byc?? :( :(
Opublikowano

Zeby sie upewnic na 100% odlacz radio, podepnij amperomierz pomiedzy zacisk akumulatora a kleme i zobacz czy po podlaczeniu radia pobor pradu drastycznie wzrasta.

Bedziesz wtedy wiedzial czy powodem jest radio czy nie.

Dodatkowy przewod w kostce instalacji BMW to pewnie "speed control"

Opublikowano

Z tego co czytalem na forum to jedni mowia 0.05A inni 0.08-9A, a w Wawie w firmie z akumulatorami gosc mi powiedzial ze spotkal sie z paroma bmw i powinny miec 0.00A na postoju (oczywiscie po kilkunastu minutach).

Mialem podobny problem z poborem pradu, mialem kolo 0.16A... eliminowalem rozne obwody i trafilo na obwod od pompy paliwa.... jak sie pozniej okazalo do tego obwodu gazownicy mi sie podpieli. po wyjeciu bezpiecznika od kompa gazu pobor spadl do 0.01 :!:

a to 0.01 to jest immobilaiser + centralny :)

pozdrawiam i zycze powodzenia w szukaniu :D

Opublikowano

czyli z tego co u mnie wynika to mam za duzy pobor!

u mnie wydaje mi sie ze radio tyle pobiera, bo jak odlaczam to znacznie spada, ale jak to mozna wyeliminiwac?

aha i rozmawiamy o natezeniu przy akumulatorze, bo mam wieksze a pod maska przy bezpiecznikach mam mniejsze!!

Opublikowano

po wlaczeniu alarmu pobor nie powinien przekraczac - 0.09a - tyle pobiera alarm ....

u mnie o dziwa gdy alarm jest wylaczony - samochod otwarty , kluczyki wylaczone ze stacyjki to bobiera 0,28A - nie wiem na co , jak wlacze alarm , zarygluje sie , - pyka jakis przekaznik i pobor spada do 0,05A ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
po pierwsze chcem sprzedac kumpla radio nie swoje ,swoje jeszcze trzymam i chcem je zaniesc do elektryka zeby naprawil j bedzie raczej u mnie grało jeszcze dlugi czas
Opublikowano
Nie macie do czego sie przyczepic radio mi sie podoba i postanowilem jednak je sobie zostawic wy nie zmieniacie zdania?????????A tak wogule wasze cene uwagi zostawcie sobie :wink:
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

pociagne temat dalej,bo dzisiaj mi wycyckało prawie nowa baterię (miesięczną) do zera.

pojechałem do elektryka i pobór przy zamknietym aucie i uzbrojonym alarmie w skrajnie lepszej sytuacji wynosił 3,5 A a biorąc pod uwagę że to pelna wersja z komputerami ,navi,TV i innymi cudami to powinien wtedy brać max. 0,03 A , bo tyle biorą pamięci kompów,zegarków, TV i innych dupereli....

na kompie nie pokazało żadnej awarii coby mogła wpieprzac tyle energii.

musze sie umówic do elektryka i sprawdzać po kolei pobór przy wyciągniętych bezpiecznikach.

robota bedzie o tyle trudna że trzeba to robić na zamknietym aucie i uzbrojonym alarmie ,bo po rozblokowaniu,kompy nawigacje i wszystkie inne cuda biora tyle prądu że trudno by było odszukać te brakujące 3,5A

może macie jakiś pomysł od czego zacząć?????

530D 2002r.

pozdro

Ja chcieć,prosić o wiedzy...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja przez tydzień walczyłem z rozładowywaniem w e39 zaczeło się to dziać po zakupie nowego Akumulatora (Bosch Silver). Okazało się że problemem był wadliwy akumulator. Po naładowaniu starego aku i założeniu do auta problemy się skończyły.