Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam.

Jakie aktualnie rabat można uzyskać przykładowo na 320i.

Cena z wyposażeniem dodatkowym 183000zł

Rabat 15000zł na wyposażenie dodatkowe od producenta

183000-15000=168000zł

Od tej ceny rabat do kwoty 153000zł

Czy ktoś uzyskał większy rabat w tym roku??

Jeżeli tak to proszę o adres i nazwę salonu oraz o dane sprzedawcy.

Grupa zawodowa lekarz, leasing 25% wpłaty.

Czy leasing bmw to dobry wybór??

Koszt około 108% ile z tego można urwać??

Ostatnia sprawa 320i sportline ledy pakiet pl i kilka gadżetów, czy 330i w standardzie z ledami i tylko pakiet pl??

male-bmw-2.png
  • Odpowiedzi 155
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Rabat dobry.

Zdecydowanie lepiej 330i, ale weź chociaż fotele sportowe. Wraz z nimi dostaniesz bez dopłaty lepszą tapicerkę. A są po prostu mega wygodne, możesz regulować więcej pozycji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki za radę ;) jeszcze jednak chwilę poczekam, ponieważ 320i jednak ciut ( oczywiście to tylko moje odczucie) za wolne. Spalanie niewiele się różni a osiągi jednak diametralnie. I pod koniec roku pewnie rabaciki też będą spoko ;)
male-bmw-2.png
  • 3 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Teraz jest na serię 3 rabat 20000zł.

Taka otrzymałem odpowiedź od mojego dealera.

Dostałem też oferty 5 aut ( stock z podstawowymi silnikami)

-218d active 145k na 132k

-318i 145 k z wyposażeniem dodatkowym 20k na 111k

-316d 156k na 119k

-518d 222k na 166k

Przy zakupie 2 nowych aut lub posiasajac bmw nie starsze niż 3 lata.

male-bmw-2.png
Opublikowano

kurczę, 33% rabatu nawet jak na stock to bardzo dużo

Opublikowano

ale ten off 20 tys jest od BMW PL? I do tego jeszcze rabaty dealerskie?

Uściślijmy:

Czy to jest 145 - off na 111k plus za free wyposazenie za 20k

Czy może jest to

145-20- off dealera :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W rabacie 145/111 jest już rabat dealerski 20k ;)
male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pewnie :) Szczecin bonkowscy Pan Andrzej Chmielewski.

Coraz bardziej zastanawiam się nad nową 5 tka z podstawowym silnikiem 180-190 + box oraz bez jakiś extrasow, wyjdzie pewnie tyle co f30 które mam skonfigurowane, tyle samo wychodzi nowa e klasa 184 ps 9g tronic rwd z ledami top oraz fajną felgą i kamerą cofania plus wydech AMG ( sam już nie wiem) Im dłużej się czeka tym więcej dylematów) rodzina jest większa, 4 miesięczna córeczka i po wakacjach stwierdzam iż ledwo zmiescilem się w b6 a co dopiero w f30 :( chyba sipnik będzie słabszy ale model większy i ubozsze wyposażenie, rodzina najważniejsza.

Pozdrawiam

wehyr mógłbyś powiedzieć u którego dealera dostałeś taką opcję na 318i? może być na priv. Właśnie się przymierzam do 318i.
male-bmw-2.png
Opublikowano
Dzięki za info. Też ostatnio przymierzałem się do passata i trzba przyznać że jeżeli chodzi o ilość miejsca to faktycznie inna liga w stosunku do f30. Cenowo też wychodzi taniej na ale wiadomo BMW każe sobie tyle płacić bo może :) Czytałem ostatnio ciekawy artykuł z porównania BMW 3, Audi A4, Mercedesa C i ... VW Passata - tu masz linka: http://www.auto-swiat.pl/testy/benzynowe-sedany-audi-a4-bmw-318i-mercedes-c-180-i-vw-passat/5z6wvs. Osobiście muszę jednak przyznać że ilość miejsca w f30 na tylnej kanapie pozytywnie mnie zaskoczyła i jak dla mnie jest wystarczająca a ten wygląd .... choćby nawet w "sport line" ...
Opublikowano
3 tygodnie temu odebralem swoja nową 3 f30 318i w m-pakiecie 2016 rocznik w kolorze estoril blue. Obłędna! i z doposażeniem nawigacja m-pakiet, automat felgi 18, ledy (okolo 40 tys doposazenia) zaplacilem tylko 130 tys.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dobry rabat podstawa 126200 m pak 147200 po doposazeniu pewnie koło 160k

Rabat bmw 20 k czyli granice 140k

Rabat od dealera max 10% oprócz rabatu od bmw więcej nikt nie uzyska bez floty. Czyli wychodzi nawet poniżej 130k. Miałem zamawiać 330i x m pak automat wydech m ake jest dylemat po jeździe testowej e220d niby 194 ps 400 nm waga niska rewelacji 0 100 nie ma z GPS 7,8 ale spalanie koło 6-14 a w bmw 12-14, bagażnik+przestrzeń+wyciszenie Mietek Góra po boxie koło 240ps 470nm będzie wolniejsza ale mając rodzinę priorytety się zmieniają.

Pozdrawiam

male-bmw-2.png
Opublikowano

Wehyr jakieś masz dziwne porównanie. Porównujesz samochody różnych klas i wersji silnikowych.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Porównuje auta w tym samym budżecie.

W f30 nie zmieszczę wszystkiego, poza tym rzeczywiście jest głośna 140+ , c klasa jeszcze mniejsza a4 mi się nie podoba, passat na każdym rogu nowy a e klasa fajne duże i ciche auto.

Oczywiście wolałbym boxa do 330i i do 100 ponizej5.

Ale spalanie koło 12 w benzynie 98 do 7 w dieslu w mietku w ciągu 5 lat robi z20k różnicy a to już dużo jak dla mnie oczywiście.

male-bmw-2.png
Opublikowano
3 tygodnie temu odebralem swoja nową 3 f30 318i w m-pakiecie 2016 rocznik w kolorze estoril blue. Obłędna! i z doposażeniem nawigacja m-pakiet, automat felgi 18, ledy (okolo 40 tys doposazenia) zaplacilem tylko 130 tys.

mówisz o aucie do produkcji czy stock? Lekko licząc to wyposażenie o którym piszesz to ok 48 tys. Dostałeś rabat flotowy?

Opublikowano
Ja w 2012 roku na f30 dostałem rabat 12%, F30 318d 143km z automatem srednie spalanie 30 miasto Kraków/70% trasa miałem 7.1l ,teraz zmieniłem na f36 420i w automacie i z chipem na 276km średnie na tych samych trasach co trójką mam 9.1l/100km, na trasie do 140km/h spalam 7.3l,jadąc 90-110km.ok 5.5l w trybie eco pro ,dla mnie rewelacja. Nie wróce juz raczej do diesla chyba ze 6 cylindrów w 435d.

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Pochwalcie się, jak teraz wyglądają rabaty na f30 do produkcji? Kwotowy na wyposażenie, procentowo od konfiguratora, a może oba? :)
Opublikowano
Ja dostałem ok 24% ale to w UK, choć muszę przyznać że nie wiem jakim cudem udało mi się tyle zbić,po rozmowach z ok 40-ma dilerami 99% z nich twierdziła że o takim upuście mogę pomarzyć bo oni nie zarobią centa na mnie.
p44ahXld_o.jpg