Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przeszukałem forum i niektórzy podnoszą na wahacz, ale osobiście wolę tego nie robić. Czy np. jak chcę zdjąć tylne koło to mogę podnieść żabą w miejscu do tego przeznaczonym i kobyłkę podstawić pod most/dyferencjał i tak samo z drugiej strony? Jak wygląda sytuacja z przodem, gdzie podstawić kobyłkę podnosząc za miejsce na podnośnik?
Opublikowano
Ja podnoszę żaba auto w miejscu na lewarek , zmieniam np koło i tak po kolei bez podstawiania kobylki. A jak już by trzeba było to mam kobylki z gumowatymi podstawkami co uniemożliwia uszkodzenie chociażby ochrony anty korozyjnej i nie rysuje tez podwozia.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja w podnośniku typu żaba (mała do 2T) w miejsce metalowej obrotowej koronki przykręciłem "na sztywno" kostkę plastykową (z uszkodzonego podnośnika od E39), która idealnie wchodzi w gniazdo w progu.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
No właśnie, z podnoszeniem nie ma problemu, tylko gdzie to podstawić. A jakby podnosić za mocowanie wahacza a kobyłkę podstawiać pod plastik pod progiem? Robiłem tak w innych autach i było spoko ale teraz zastanawiam się nad najazdami, albo mi ziomek pospawa albo gdzieś zakupię.