Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie: czy do obudowy lusterka bez fotochromu mozna zamontować szkła fotochromowe? Straciłem całe lewe lusterko (mam fotochromy) a znalezienie fotochromowego składanego lusterka w kolorze graniczy z cudem ;/ Chciałbym kupic obudowe w kolorze i założyc szkło fotochromowe. Lusterka sa elektrycznie składane. Pozdrawiam.
Opublikowano
Znalazłem takie lusterko... 550zł. Troche duzo, gdzie zwykłe moge miec za 100zł sztuka i zmienic oba. No ale nie chce jej rozkompletowywac... Skoro takie bylo fabrycznie to niech zostanie. Nikt nie ma do sprzedania lewego lusterka fotochromowego składanego w kolorze glaciergruen?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolorem nie zawracaj sobie D, kup jakie kolwiek fotochromowe składane (sprawne), a lakiernik za 20-50 pomaluje ci na taki kolor jakiego potrzebujesz. :wink:
Opublikowano
O, to z kolorem to dobra informacja, bo moje lustereko kierowcy jest w rozsypce i ciężko było znaleźć któregoś dnia cosmoschwarz metallic z tymi wszystkimi bajerami.
Opublikowano
przypnę się do tematu mam lusterka fotochromowe składane. I lewe lusterko składa się ale trzeba mu ,,pomóc" ręka aby się całe złożyło da się jakoś to naprawić? A prawe lusterko całe mi pożółkło a na aledrogo nie ma żadnego wkładu ładnego w fotochromie czy zostaje mi tylko ASO ? A może jakaś firma regeneruje takie lusterka fotochromowe ? tak ono wygląda http://static.pokazywarka.pl/i/6025953/330822/20150827-120421.jpg
  • Moderatorzy
Opublikowano

Zębatki się wytarły - są platikowe, jak tylko zawias trochę zardzewieje, to się łamią. Więc zaraz pewnie przestaną Ci działać całkiem. Poszukaj w realoem, może są dostępne jako części, ale z wymianą będzie niezła zabawa (o ile w ogóle jest to możliwe), zdejmiesz lusterko - zobaczysz.

Co do wkładu to poprostu się rozlało ze starości. Na allegro pewnie po około 300pln stoją takie używane. W ASO worek kasy trzeba zostawić więc nie wiem czy w tą stronę pójdziesz ;)

Ewentualnie można wymienić na zwykłe wkłady bez sciemniacza - jak byłem bardziej zadowolony niż z fotochromów ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ciężko rozebrać?

Ciężko, i jak znam życie to coś połamiesz, albo samo się rozleci ze starości. :mrgreen:

Opublikowano
U mnie w lewym jakiś baran przykleił obudowę bo połamał zatrzaski a żeby nie łamać jeszcze raz i nie kleić to "na chama " pryskałem WD-kiem i zaczęło normalnie działać, wcześniej musiałem ręką pomagać. Prawo akurat udało mi się bez problemu rozebrać i złożyć jeszcze raz :)