Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
U mnie z braniem oleju nie jest chyba aż tak zle.Dzisiaj byłem na przeglądzie na moje życzenie(troche był zaskoczony) diagnosta podpiął analizator spalin.I okazało się że jest idealnie,stałem z tyłu i obserwowałem jak podkręcał na obroty,nic nie kopciło.
never again N46
Opublikowano
mi tez nie kopcilo a 0.5l bral na tysiac ale jak juz 1l bral to kopcil jak pochodzil na wolnych obrotach i przygazowka to puscil baka wymiana uszczelniaczy zalatwila sprawe ile bierze niewiem dolalem 0.5l na 20tys twoja spawa co zrobisz tyle ze szkoda kata bo go zapchasz gownem i dodatkowy koszt
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dzięki wszystkim za pomoc moje bmw przestało nagle brać olej nie wiem o co chodzi. Mechanik twierdzi ze odmawia musiała się ułożyć tzn membrana w niej i teraz jest ok.
  • 3 lata później...
Opublikowano
Podepnę się pod temat. Czy w przypadku wycieku oleju przez uszczelniacze lub inne uszczelki istnieje możliwość falowania obrotów w silniku?