Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś z Was przerabiał temat zmiany przedliftowej rolety bagażnika na poliftową?

Opublikowano
Na czym polega różnica?
Wiek nie gra roli ,ważny jest stan.
Opublikowano
Ja raczej myślałem ze były 2 do wyboru.... Ja mam taką "żeberkową" / sztywną ale widziałem też takie zwijane jak w kombi. Ale to wg mnie się po prostu wymienia. Przy kanapie masz takie elementy do wyjęcia zeby rolete wyjąć. I w te miejsca pewnie wkładasz rolete zwijaną. tylko ze jak dla mnie to jest ona mniej praktyczna niż taka sztywna.
Buczu
Opublikowano

W/g mnie zwijana jest o wiele praktyczniejsza i wygodniejsza niż te rolki z powleczone ceratą z którymi trzeba sie ciagle szarpać...

Rolety zwijaniem nie wystarczy wsadzić w miejsce starej bo inne są mocowania a dokładniej całe boczne parapety podszybia. Sęk w tym, ze zastanawiam sie czy poliftowe (od zwijanej) pasują do przedlifta :?:

Opublikowano
Fakt ze szarpania troche jest ale .... To i tak każdy sobie. Jeżeli trzeba wymienić prowadnice w sensie całe plastiki to nawet lepiej. Pasować powinno bo zmian konstrukcyjnych raczej nie robili. A w sumie chodzi oto aby miejsca na śruby były te same.
Buczu