Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zrobiona trasa ok. 250 km , jazda w trybie SPORT , trochę autostrady A2 prędkości w granicach 130-150 kmh , reszta DK drogi krajowe prędkości 80-120 kmh , jazda spokojna bez szaleństw ale jak trzeba było wyprzedzać jaśnie małżonka się nie wahała a uśmiech podczas przyśpieszeń nie schodził z jej twarzy :cool2:

Średnie spalanie z komputera wyszło 8,3/100 km . Benzyna 98 z BP . Przypominam , że jazda w trybie miejskim ( Warszawa i okolice ) okupiona jest średnim spalaniem na poziomie 12-12.5 l /100 km .

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Tak, ta sprężyna dociskowa tak brzydko wyglada po pewnym czasie.

Jedyne pocieszenie to fakt, ze przy zmianie klocków wymienia sie ją na nową. ( jeśli jest starsza niż 2 lata )

Opublikowano

Jedyne pocieszenie to fakt, ze przy zmianie klocków wymienia sie ją na nową. ( jeśli jest starsza niż 2 lata )

Dzięki za info :cool2: , komp pokazuje , że za około miesiąc przegląd to trzeba będzie i klocki nowe założyć , 44 k przelotu głównie po mieście to chyba już ich czas nadszedł .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W Inchcape powiedzieli , że jej nie wymieniają tylko czyszczą :cry: Po czyszczeniu wygląda niemal identycznie jak przed :mad2:

Dla potomnych , którzy nie mają pakietu obejmującego bezpłatną wymianę klocków koszt wszystkich materiałów i robocizny 1550 zł .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Mały upgrade , dzięki koledze dziqsek do auta wgrane zostały najnowsze mapy oraz odblokowany został obraz DVD podczas jazdy dla moich pasażerów :cool2: Przy okazji pojeździłem swoim autem z wyłączonym podbiciem dźwięku :mrgreen: Spostrzeżenia są następujące , w aucie robi się jeszcze ciszej , do 2500 obr/min w trybie Comfort doznania akustyczne niemal jak z jazdy elektrykiem :wink: , po wkręceniu na wyższe zakresy prędkości obrotowej kosiarka , jak dla mnie dźwięk nie przystający to tak luksusowej limuzyny :nienie:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Drobne kosmetyczne zmiany , dojechały czarne nerki , myślę , że w połączeniu z shadowline nie będzie źle . Mam tylko pytanie do osób które wymieniały nerki u siebie , filmiki na YT niejednoznacznie pokazują jak to zrobić , bo niektórzy po prostu z wyczuciem ale jednak na siłę wyrywają stare nerki podważając ewentualnie śrubokrętem , na innych filmikach pokazywane jest , że trzeba wyjąć jakąś zapinkę po podniesieniu pokrywy silnika :think: Ktoś doradzi jak to zrobić nie uszkadzając starych elementów bo kiedys chciałbym do nich może wrócić ?

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/923/mgNjSH.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podwójne nerki są super, też myślałem o takich do siebie, ale mam Nighy vision i to komplikuje sprawę :(.

Zauważyłeś, że ktoś Ci dojechał tablicę rejestracyjną... a może sam gdzieś dojechałeś? :mrgreen:

Opublikowano
Podwójne nerki są super, też myślałem o takich do siebie, ale mam Nighy vision i to komplikuje sprawę :(.

Zauważyłeś, że ktoś Ci dojechał tablicę rejestracyjną... a może sam gdzieś dojechałeś? :mrgreen:

Niestety rura w garażu idzie na wysokości tablicy a garaż mały wiec siła rzeczy czasami sie o nią oprę :wink:

Opublikowano

bardzo ładny egzemplarz, jeszcze tydzień i będę miał swój :mrgreen:

nerki kupowałeś w PL?

masz jakiegoś linka?