Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z rozsądną.Zwykle w granicach 150 km/h, a wtedy wskaźnik chwilowego zużycia oscyluje wokół 7 l/100 km.

To by się zgadzało. U mnie wygląda to tak (oczywiście po niemieckich autostradach):

13,07 autostrada 180 km/h z boxem

12,76 autostrada 200 km/h

11,85 autostrada 180 km/h

To średnie z całej trasy

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Członkowie klubu
Opublikowano

Wracając do Mazdy 6, chyba nie najlepszy wybór, szczególnie w Wawie:

Zawsze myślałem, że nowy samochód jest w miarę bezpieczny. Tzn. nie opłaca się złodziejom kraść, bo większość jeżdżących jest na gwarancji, więc nie będzie chętnych na części itp. Więc co oni z nimi robią, wszystkie na wschód idą?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Całkiem możliwe bo na wschodzie Toyota, Mazda, Nissan to bardzo popularne auta..
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Podzieliłem się moja nie do konca dobra opinia o mazdzie6 na forum. Strasznie na mnie za to naskoczyli, zwyzywali mnie ;)
Opublikowano

Jeśli więc nie F30 to co?

Lepszego nie ma jeżeli lubisz mieć frajdę z jazdy (jeździłem w zasadzie każdym autem z segmetu, to nie slogan). Chodzi mi głównie o pracę zawieszenia, pozycję za kierownicą wygodą i dynamikę silników.

Natomiast gdybym miał zastanawiać się nad innym, to brałbym pod uwagę VW Passata B8. :roll: :mrgreen:

Zrobiłem Passatem B8 jakieś 1000 km. Silnik TDI 150 KM.

+ Zawieszenie pracuje jak w F30. Czyli wysoki komfort, bardzo ładne wybieranie nierówności, a nie buja, można sportowo i precyzyjnie.

+ Poczucie lekkości auta. Nawet jeżeli różnica niewielka w masie, to jeździ się tym jakoś tak bez wysiłku.

+ Wnętrze i multimedia (np. navi z Google). Jest naprawdę ekstra.

+ Różnica w cenie (przy takim samym wyposażeniu)

+ Mniejsza utrata wartości

Niestety silnik tdi 150 przy dynamicznym przyśpieszaniu dużo głośniejszy w porównaniu do 320d. W Pasacie miałem także problem, aby uzyskać wygodną pozycję siedzącą. W F30 siedzę "bez wysiłku". Ale to już dla każdego może być inaczej.