Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem bez sensu taka przeróbka, bo na europejskich drogach (z wyjątkiem Skandynawii) bardzo rzadko przez dłuższy czas korzysta się z długich. Realnie służy do mrugnięcia innym i czasem w nocy poza miastem włącza się je na dłużej. Xenony mają ten problem, że potrzebują czasu na rozświecenie, więc nie bardzo nimi pomrugasz i będziesz czekał na rozświetlenie.

Jeśli brakuje Ci światła na długich, bo faktycznie halogenowe są bardzo marne, to należy wymienić soczewkę mijania na bixenon.

• Moderatorzy
Opublikowano

Kolega ma rację, nie bardzo jest jak mrugnąć długimi jeśli zamontujesz HID.

To co możesz zrobić to wymienić oryginalny ksenon na bi-ksenon (to samo tylko, że dodatkowo przesłona jest ruchoma - otiera się kiedy włączasz długie). W ten sposób będziesz miał podwójne długie :)

Opublikowano

Dobra żarówka w cenie tego zestawu hid-ów będzie robiła robotę.

Czy ja wiem, czy te drogowe są aż takie marne?

U siebie mam żarówy firmy Osram night breaker bodajże i nie narzekam, dobrze oświetlają i mają dobry zasięg.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bixenon super sprawa, sam mam, i jest naprawdę świetny (przy DRL nie będzie działać - pracuje nad rozwiązaniem), żarówka z górnej półki, czy nawet taka +20% jeszcze ok, ale chiński hid odpada, to jest taki syf że szkoda gadać.

Nie tak dawno ktoś na forum pisał że po włączeniu świateł (zamontowany hid) auto gasło i ogólnie cyrk był z elektryką, także nie polecam.

Opublikowano
Na jednej soczewce masz? Drogowe mimo wszystko też ci się włączają? Wiadomo, że dwa źródła światła to nie jedno :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
..uwierz mi będzie działać

Bez drutowania nie będzie, także wymagany jest przekaźnik - jak sam piszesz.

Ja myślałem nad jakimś subtelniejszym rozwiązaniem, mniej widocznym, a najlepiej upchanym gdzieś w lampę.