Skocz do zawartości

e39 długie na xeon ktoś robił

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem bez sensu taka przeróbka, bo na europejskich drogach (z wyjątkiem Skandynawii) bardzo rzadko przez dłuższy czas korzysta się z długich. Realnie służy do mrugnięcia innym i czasem w nocy poza miastem włącza się je na dłużej. Xenony mają ten problem, że potrzebują czasu na rozświecenie, więc nie bardzo nimi pomrugasz i będziesz czekał na rozświetlenie.

Jeśli brakuje Ci światła na długich, bo faktycznie halogenowe są bardzo marne, to należy wymienić soczewkę mijania na bixenon.

Opublikowano
  • Moderatorzy

Kolega ma rację, nie bardzo jest jak mrugnąć długimi jeśli zamontujesz HID.

To co możesz zrobić to wymienić oryginalny ksenon na bi-ksenon (to samo tylko, że dodatkowo przesłona jest ruchoma - otiera się kiedy włączasz długie). W ten sposób będziesz miał podwójne długie :)

Opublikowano

Dobra żarówka w cenie tego zestawu hid-ów będzie robiła robotę.

Czy ja wiem, czy te drogowe są aż takie marne?

U siebie mam żarówy firmy Osram night breaker bodajże i nie narzekam, dobrze oświetlają i mają dobry zasięg.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Bixenon super sprawa, sam mam, i jest naprawdę świetny (przy DRL nie będzie działać - pracuje nad rozwiązaniem), żarówka z górnej półki, czy nawet taka +20% jeszcze ok, ale chiński hid odpada, to jest taki syf że szkoda gadać.

Nie tak dawno ktoś na forum pisał że po włączeniu świateł (zamontowany hid) auto gasło i ogólnie cyrk był z elektryką, także nie polecam.

Opublikowano
Na jednej soczewce masz? Drogowe mimo wszystko też ci się włączają? Wiadomo, że dwa źródła światła to nie jedno :cool2:
Opublikowano
Jak koledzy wyżej zakładaj bi-xenon i naprawdę o niebo lepiej , jeśli nie wiesz nie umiesz z czym to sie je zapraszam do naszej firmy lub na PW,
Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
..uwierz mi będzie działać

Bez drutowania nie będzie, także wymagany jest przekaźnik - jak sam piszesz.

Ja myślałem nad jakimś subtelniejszym rozwiązaniem, mniej widocznym, a najlepiej upchanym gdzieś w lampę.

Opublikowano
  • Autor
dzięki za odpowiedzi. Już jestem mądrzejszy w temacie :) Ma ktoś przesłonie z silniczkiem na sprzedaż z audi a6 c5. A oriętuje się ktoś czy podejdzie przesłona z audi a6c6 lift albo z audi a4b8? bo akurat mam takie lampy w piwnicy :)
Opublikowano
A oriętuje się ktoś czy podejdzie przesłona z audi a6c6 lift albo z audi a4b8?

Audi a6c6 tak

Audi a4b8 nie

Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików