Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z licznikiem od przebiegu dziennego. Nie mogę skasować (wyzerować) tego licznika. Wcześniej juz miałem z nim problemy ale po solidnym wciskaniu i kręceniu na boki przyciskiem do kasowania udawało sie wyzerować. Teraz już nie da rady żadne wciskanie. Co mam zrobic żeby przycisk zaczął działać. Czy jakoś można go wyciągnąć? Czy trzeba wyciągać całe zegary? A może popryskać np. WD40? Proszę o radę. Pozdrawiam
Opublikowano
Poczekaj do jutra - z czasem załapie , ja mam tak samo , liczniki rozbierałem ale tam nic nie widać - ten mikrostyk działa prawdiłowo - taka juz chyba ich natura ze lubią się zawiesić.
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano

Dokladnie tak jak pisze Katar.

Te liczniki sa niesamowicie wadliwe. Albo nie da rade skasowac przebiegu dziennego albo nie dziala licznik. To jest po prostu w tym aucie normalne i nie nalezy sie tym zbytnio przejmowac ;)

Opublikowano
Ja juz mam ten problem od około 3-4 miesięcy także czekanie mam juz za sobą, natomiast jeśli chodzi o przejmowanie się to faktycznie nie podetnę sobie żył z tego powodu ale czasami ta prosta funkcja w aucie by sie przydała. Dzięki za zainteresowanie się moim problemem ale może jakieś bardziej konkretne wskazówki! Aha, Zorka5 chodzi o ten przycisk który wciskamy? Czy można kupić nowy?
Opublikowano

witam

Miałem ten sam problem ... tez nie mogłem skasować przebiegu dziennego, przycisk wogóle nie reagował.

Po wymianie oleju i skasowaniu inspekcji (przyrządem, choć nie w ASO) problem ten znikł :cool2: i wszystko działa

Może warto sprawdzić.

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża

Opublikowano
Ja juz mam ten problem od około 3-4 miesięcy także czekanie mam juz za sobą, natomiast jeśli chodzi o przejmowanie się to faktycznie nie podetnę sobie żył z tego powodu ale czasami ta prosta funkcja w aucie by sie przydała. Dzięki za zainteresowanie się moim problemem ale może jakieś bardziej konkretne wskazówki! Aha, Zorka5 chodzi o ten przycisk który wciskamy? Czy można kupić nowy?

Jeszcze się do niego nie dobrałem więc nie wiem, najlepiej przelutoować z jakiś innych zegarów.

Opublikowano
Coś nie mogę skasować inspekcji i oleju. Zwierałem piny 7 i 19 w złączu i nic nie reaguje.
Opublikowano
włacz zapłon i wtedy zewrzyj i poczkej tak koło 10 sekund wtedy sie skasuje
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg