Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę się zapoznać.

viewtopic.php?f=68&t=120678

Witam chłopy pomocy!!! moja beemka sie coś stawia ;/ tzn odpalam i nie idzie w obroty jej wkręcić 2,5-3 tysi to powoli sie wkreca na te 2-3 tys;/ i dlalej nie idzie strzela jak dodajesz gazu wiecej i nie pracuje chhyba na jednym cylindrze co jest ? co może jej być? dziś jeździłem normalnie po zmianie pompki paliwa(dzis) przejechałem może 5-8km i teraz odpalam i lipa;/ pomożecie ? aaa silnik m50b20 czysta benzyna bez gazu rok92

Opublikowano
Skoro do momentu wymiany było dobrze to szukaj przyczyny właśnie przy pompie.Może pompa podaje jak trzeba ale przewód na króciec żle założony i paliwo zamiast do wtryskiwaczy trafia do zbiornika.
Opublikowano
dobra chyba znalazłem problem dlaczego moja bunia nie pracowała jak należy. Koleś który wymieniał pływak zyebał mi wężyk od pompki co pompuje wache do silnika i dął inny dłuższy i poprostu sie załamał i był słaby dopływ paliwa i dla tego brak mocy tylko że jeszcze nie odpalałem bo aku sie ładuje ale jestem w 90% że to przyczyna tego wężyka od pompki. Poczekam aż aku sie podładuje i dam znać czy pracuje jak wcześniej czy dalej proglemy są :D pozdrawiam :)
Opublikowano
no i szkoda bo dalej to samo :/ i pod maska w okolicach 3cyl słychać syk wciąganego powietrza być może mi sie wydaje ;/ no nie mam pojęcia co sie zyebało;/
Opublikowano

sprawdzałem i jest na swoim miejscu na filmie pokazane jak pracuje wkręca sie po 3-3,5 tys obrotów

https://www.youtube.com/watch?v=6pe4pgfe5dA&feature=youtu.be

Opublikowano
ej popadał deszcz trochę poszedłem odpalić zobaczyć i bach działa ale jescze jej troche cos brakuje przejechałem sie ze 3 km i jedzie prawie normalnie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To podepnij komputer bo tam będzie coś w elektryce.Może czujnik,może sonda...nie wiem.
ec2Wze6.jpg