Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
nie wypowiem sie bo sie nie znam ale mozna powiedxiec jedno A5 jest 50 lat do przodu z wygladu w porownaniu do bmw e92 e93 to juz dziadki i malo na kim robia wrazenie

Serio? Ponadczasowa linia E92 jest 50 lat do tyłu w porównaniu do A5 którego przód wygląda tak samo nudno jak A3,A4,A6,A7 i A8 ? :shock: Jeszcze te przedliftowe ledy w kropki które wyglądają jak lampy z allegro do golfa 4.. Boczna linia ciężka i mało dynamiczna, jedynie z tyłu jest w miarę ok..

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
nie wypowiem sie bo sie nie znam ale mozna powiedxiec jedno A5 jest 50 lat do przodu z wygladu w porownaniu do bmw e92 e93 to juz dziadki i malo na kim robia wrazenie

Moim zdaniem 335i w m pakiecie w e92 po lifcie wygląda obłędnie. Chociaż a5 tez niczego sobie. Jak bym miał wybierac z tych dwóch, to biorę BMW.

Zresztą to nie jest forum audi :mrgreen:

Opublikowano
Nie wiem jak u was ale audi a4 miałem i od pewnego czasu zauważyłem ze każde audi wyglada tak samo. Jak jedzie 5 drzwowy sedan a4/5/6/8 to szczerze mówiąc nie mogę ich Wgl odróżnić a w szczególności a6 od a8 każdy wyglada tak samo na jedno kopyto. Taki passat w wersji premium
Opublikowano

http://images-2.drive.com.au/2012/09/21/3652576/head-to-head_729-620x349.jpg

Bmw przy audi wygląda jak samochód dla kobiety malutki i starodawny

o środku już nie wspomnę komuna...ale tak jak kolega wyżej napisał kwestia gustu. Jeśli miał bym wybierać z tych 4 co w tytule to i tak bym celował w C-klasy Amg ale w sumie to zbaczam trochę z tematu.pzdro

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Malutki i starodawny :shock: No ok. Przypominam że jak się chce większy to jest jeszcze seria 6.
Opublikowano

tak odnośnie S4 B8, poza uspokajającym 4x4, eska jest większym i bardziej wyciszonym autem,

e92 będzie zwinniejsze i bardzie pozwoli odczuć prędkość przyśpieszenia,

poza tym charakterystyka kompresora jest zupełnie inna niż turbo/biturbo, nie ma walnięcia z dołu, jedzie bardzo liniowo, fun dopiero w zakresie 5-7tys obr/min

życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

o środku już nie wspomnę komuna...ale tak jak kolega wyżej napisał kwestia gustu. Jeśli miał bym wybierać z tych 4 co w tytule to i tak bym celował w C-klasy Amg ale w sumie to zbaczam trochę z tematu.pzdro

no rzeczywiście 50 lat przepaści, normalnie jak Fiat Ritmo przy Veyronie

Opublikowano
Kurczę szczerze powiem, że ja przepaści w designie nie odczuwam. Miałem A5 i e92 i w sumie w stosunku do ceny wybrałbym BMW. Dla A5 taki plus, że jest tego na drogach znacznie mniej i jadąc nim można się poczuć "bardziej wyjątkowym" :mrgreen: Oczywiście jeżeli kogoś to obchodzi i samochód zmienia jego postrzeganie otoczenia.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dla odmiany akurat na tym zdjęciu to Audi prezentuje się mniej agresywnie.

Jak to ktoś na forum Audi stwierdził, że wizualnie porównanie Audi/BMW to jak porównanie mordy karasia do rekina :mrgreen:

Na mój gust BMW wolno się starzeje, właśnie przez konserwatywny design.

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

wygląda na to że kupię co mi pierwsze wpadnie w ręce , a jestem raczej wybredny ...

e60 szukałem pół roku, teraz zanosi się na powtórkę z rozrywki

Golf IV 1.9 tdi - ex

E60 530xd - ex

Panamera 970 - ex

e92 335is - ex

A4 B9 2.0T - ex

F36 430i - ex

M6 F06 Gran Coupe Competition - ex.

X3 F25 35i

Opublikowano
Nie wiem jak mozna porównywać przedliftowe e92 z poliftowym audi a5 . Moim zdaniem e92 lci w mpakiecie to bajka natomiast uważam ze a5 po lifcie tez jest pięknym autem . Odnośnie mocy to miałem tylko jedno porównanie jak miałem n55 z jb4 i spotkałem kiedyś audi a6 kombi z silnikiem 3.0T Po chyba stage 2 to Zrobił Ze mnie wiatrak ... :D moc ok 450km