Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc.

Jestem swiezynek na tym forum, nie mam BMW i w zasadzie wlazlem tu tylko po to zeby zapytac sie o jedna rzecz, chce sobie zalozyc do swojej fury czterotloczkowe zaciski hamulcowe od BMW 750 e32, w zasadzie juz je kupilem ale niestety jeden tloczek ma pekniety cokol i chetnie bym nabyl zapasowy, oprocz tego brakuje w nich tez tych blaszek rozpychajacych klocki (nr. 11 na zalaczonym obrazku), niestety wszedzie gdzie pytam rozkladaja rece i odsylaja do serwisu. Czy moze wiecie gdzie moge dostac w/w elementy zaciskow poza serwisem? Z gory dzieki za wszelka pomoc.

Pzdr

http://republika.pl/hektorr3/images/69.png

Opublikowano

Te blaszki wydaje mi sie, ze mozna dostac w jakims zestawie naprawczym, ja kiedys cos takiego kupowalem (co prawda nie do BMW)

Najlepiej pytac w wielkich sklepach jak intercars...

Opublikowano

To jest zestaw akcesoriów klocków hamulcowych Firmy QUICK BRAKE nr. 1003. W zestawie sa dwie blaszki i cztery bolce zabezpieczajace. ok 40 zł.

Ale jest to zestaw do E23 745i

Dane z katalogu FOTY

Opublikowano
Te blaszki wydaje mi sie, ze mozna dostac w jakims zestawie naprawczym, ja kiedys cos takiego kupowalem (co prawda nie do BMW)

Najlepiej pytac w wielkich sklepach jak intercars...

W Intercarcie nie ma.

Opublikowano
Mam takowe bmw ale zaciski są jednotłoczkowe

A ktory rocznik? Hebelki poprawiono chyba po 90-tym roku, zaciski czterotloczkowe i tarcze 324 mm.

Opublikowano
To jest zestaw akcesoriów klocków hamulcowych Firmy QUICK BRAKE nr. 1003. W zestawie sa dwie blaszki i cztery bolce zabezpieczajace. ok 40 zł.

Ale jest to zestaw do E23 745i

Dane z katalogu FOTY

Do e23? Dziwne, a moze w e32 poprawiono heble korzystajac ze starego, sprawdzonego rozwiazania. Moglbys podac jakiegos linka do tego katalogu? Bo za cholere nie moge tego znalezc. Chyba jednak bede musial sie przejechac do serwisu, szkoda ze mam tam 70 kilo.

Opublikowano
Mam takowe bmw ale zaciski są jednotłoczkowe

A ktory rocznik? Hebelki poprawiono chyba po 90-tym roku, zaciski czterotloczkowe i tarcze 324 mm.

Dwutłoczkowe zaciski z przodu w E32 750 wraz z tarczami 324x30 ( zamiast 302x28 ) montowano od 01/90.

Opublikowano
To w takim razie co to za opcja te czterotloczkowe? Kiedys dzwonilem do jakiegos handlarza to twierdzil ze to jakis "System Porsche". Te czterotloczkowe sa albo zeliwne od ATE albo aluminiowe od Brembo. Klocki do nich sa takie same jak te stosowane z tarczami 302 mm, takie prostokatne. To jakis uklad hamulcowy na zamowienie czy standart w jakiejs konkretnej wersji wyposazenia?