Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://otomoto.pl/bmw-318-e46-lpg-pol-skora-C36264094.html

Vehicle information

VIN long WBAAP31020JL14675

Type code AP31

Type 318I (EUR)

Dev. series E46 (3)

Line 3

Body type TOUR

Steering LL

Door count 5

Engine M43/TU

Cubical capacity 1.90

Power 87

Transmision HECK

Gearbox MECH

Colour ORIENTBLAU METALLIC (317)

Upholstery STOFF MAGLIA/LEDER/HELLBEIGE 2 (E9HC)

Prod. date 2001-05-26

Order options

No. Description

255 SPORTS LEATHER STEERING WHEEL

321 EXTERIOR PARTS IN BODY COLOR

386 ROOF RAIL

411 WINDOW LIFTS, ELECTRIC

435 WOOD TRIM

441 SMOKERS PACKAGE

473 ARMREST, FRONT

520 FOGLIGHTS

534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING

662 RADIO BMW BUSINESS CD

761 INDIVIDUAL SUN PROTECTION GLAZING

785 WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS

818 MAIN BATTERY SWITCH

855 LANGUAGE VERSION ITALIAN

863 EUROPE/DEALER DIRECTORY

884 ITALIAN / ON-BOARD DOCUMENTATION

915 NO OUTER SKIN PROTECTION

928 TYIRE CONTROL

939 CONSIDERATION OF PRICE DEPENDENCY

Series options

No. Description

286 LT/ALY WHEELS

548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING

Opublikowano
A czy niektóre bmw e46 rocznika 2001 nie są fabrycznie po lifcie? Na wiki mowa o kwietniu właśnie, a auto z maja.
Opublikowano
Lift sedan i touringa był we wrześniu 2001, coupe w marcu 2003. Rozkoduj VIN za pomocą bmwarchiv.de - będziesz tam miał wizualicację auta. Ponadto w rozkodowanym VINie w pozycji kodu serii (tu "dev. series") w poliftowych autach będziesz miał adnotację FL.
Opublikowano

No to biorąc pod uwagę wymienioną szybę przednią to był po prostu dzwon, bo jak to inaczej wytłumaczyć... Teraz jak prawdopodobny dzwon odnieść do testu w aso po sprowadzeniu, jeśli tam wszystko było rzeczywiście okej, to warto?

http://www.bmwarchiv.de/vin/jl14675.pdf

Daten für die Fahrgestellnummer: WBAAP31020JL14675

Modellbezeichnung: 318I

Ausführung: Europa

Typschlüssel: AP31

E-Code: E46 (3)

Karosserie: touring

Lenkung: links

Türen: 5

Motor: M43/TU - 1,90l (87kW)

Antrieb: Heckantrieb

Getriebe: manuell

Außenfarbe: Orientblau Metallic (317)

Innenraum: Stoff Maglia/leder/hellbeige 2 (E9HC)

Produktionsdatum: 26.05.2001

Werk: Regensburg

Code Serienausstattung Standard Equipment

S286A

BMW LM Rad BMW Styling BMW LA wheel BMW Styling

S548A

Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometer

Code Sonderausstattung Optional Equipment

S255A

Sport-Lederlenkrad Airbag Sports leather steering wheel

S321A

Exterieurumfänge in Wagenfarbe Exterior parts in vehicle color

S386A

Dachreling Roof railing

S411A

Fensterheber elektrisch vorne/hinten Window lifts,electric,front/rear

S435A

Edelholzausführung Fine wood trim

S441A

Raucherpaket Smoker package

S473A

Armlehne vorne Armrest front

S520A

Nebelscheinwerfer Fog lights

S534A

Klimaautomatik Automatic air conditioning

S662A

Radio BMW Business CD Radio BMW Business CD

S761A

Individual Sonnenschutzverglasung Individual sunshade glazing

S785A

Blinkleuchten weiss White direction indicator lights

S818A

Batteriehauptschalter Battery master switch

S855A

Sprachversion italienisch Language version Italian

S863A

Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory Europe

S884A

Bordliteratur italienisch On-board literature, Italian

S915A

Entfall Aussenhautkonservierung Delete clear coat

S928A

Reifensteuerung Tire control

S939A

Opublikowano
Wiesz tak patrze na auta które wrzucasz do oceny i twój problem jest jeden nie stać na te auta wyszukujesz najtańsze paście i to z góry nie są żadne okazje.Jeżeli 15 tyś na e46 to za duży jak na ciebie budżet to zacznij szukać golfa lub coś podobnego bo nie dość że nic dobrego nie znajdziesz w tych cenach to jeszcze to kupisz trupa na dzień dobry utopisz kilka tysi , przecież wszędzie o tym się wałkuje nie tylko na forum a ludzie nadal swoje ;/. Sorki musiałem to napisać bo mnie aż w oczy kole takie podejście do szukania auta i potem dziwić się dlaczego handlarze ściągają zwłoki do polski , bo jest na nie popyt.
Opublikowano
Ale ja sobie z tego zdaję sprawę i po to wklejam link do auta, żeby się dowiedzieć czy warto się danym egzemplarzem zainteresować. Uwierz mi, że na innym forum moto wklejam propozycje innych marek samochodów i na oku mam m. in. Audi A3 czy Honde Civic VI.
Opublikowano
Twierdzenie, że wymieniona przednia szyba to efekt dzwona, jest trochę na wyrost. Trochę błądzisz.

Może rzeczywiście - nie znam się. Ktoś coś jeszcze widzi niepokojącego? Bo chciałbym to auto zobaczyć na dniach.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli wymieniona szyba i cały przód auta nie pozwala podejrzewać, że auto jest po dzwonie, to nie wiem, co pozwala.

Autorze, póki co odpowiedź na każdy twój temat z pytaniem czy warto, otrzyma odpowiedź NIE. Bartek w tej materii ma całkowitą rację.

Opublikowano
Twierdzenie, że wymieniona przednia szyba to efekt dzwona, jest trochę na wyrost. Trochę błądzisz.

Może rzeczywiście - nie znam się. Ktoś coś jeszcze widzi niepokojącego? Bo chciałbym to auto zobaczyć na dniach.

Tu nie chodzi o to, czy się znasz czy nie. Po prostu istnieją też inne powody wymiany przedniej szyby. I tylko do tego faktu się odniosłem.

Opublikowano
W poprzednim aucie szybę musiałem wymienić bo dostałem kamlotem, dokładnie w kwadrans po wyruszeniu na letnie wakacje. Uszkodzenie było na tyle małe, że jeździć się spokojnie dało, no ale potem dla świętego spokoju zmieniłem - pakiet "szyba" w ubezpieczeniu się przydał. Obecne autko kupiłem z już pękniętą szybą, też nieznacznie, ale jednak zrobić trzeba było. Sprzedający (w sumie słusznie) zostawił to kupującemu żeby się nie narazić na podejrzenia, i wcale mu się nie dziwię. W zeszłym roku żona dostała znowu kamieniem - dość długo akurat na jej trasie do pracy robili kanalizację i po prostu z jednej z setek wywrotek (albo z kół albo z kasty) wyleciał/zleciał kamyczek i proszę. Drugi raz szyba zmieniana. Auto już niesprzedawalne :mad2:
Opublikowano
Przepiękny fotel kierowcy.Cud miód malinka.Zreszta pasażerowi tez nie duzo brakuje.

Mini Cooper S R53 '06 @220 KM

BMW E87 118d '06 @ 163 KM

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Auto już niesprzedawalne :mad2:
Wymień jeszcze cały przód na jakiś z innego auta i wtedy może będzie niesprzedawalne. A póki co, nie masz powodów do zmartwień.

Zgodnie z założeniami tego działu, odnosimy się do omawianego auta, przynajmniej niektórzy z nas. A w nim wymieniono szybę oraz cały przód i to dla osoby myślącej jest wystarczającym powodem do podejrzeń.

Opublikowano
wilden dobra rada zacznij szukać e46 w cenie średniej allegrowej i powyżej, poniżej 90% aut będzie kombinowanych. Nieoryginalna przednia szyba o niczym nie świadczy ale już pas przedni i szyba daje sporo do myślenia... Sam wymieniałem zawsze przednia szybę w autach które kupowałem dla poprawy komfortu i bezpieczeństwa...
Opublikowano
Dzięki za opinie, to auto odpuszczam oczywiście i jak coś jeszcze wrzucę to raczej w okolicach 13 tyś, tak jak to auto z Żor. Temat do zamknięcia.