Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolega Masta raczej uzytkownikow obiektywnych zapytuje a nie wlasciciela...

Ps. Masta czy to auto wogole jest zarejestrowane czy bedzie zabawa z oplacaniem?

Opublikowano
Rozumiem o co co chodzi tj. Standardowe wierszyki przy sprzedaży aczkolwiek czy w moich wypowiedzach jest coś wg Twojej oceny dziwne etc?

Tak, ta nieszczęsna klapa z nieodpowiednim oznakowaniem. Ja np. nadal nie wiem czemu jest inaczej, przeczytałem wszystkie posty w temacie i nic.

Opublikowano
Kolega Masta raczej uzytkownikow obiektywnych zapytuje a nie wlasciciela...

Ps. Masta czy to auto wogole jest zarejestrowane czy bedzie zabawa z oplacaniem?

Obecnie jest zarejestrowane na mnie w Niemczech. Ze względów prywatnych we wtorek jade do wydziału komunikacji w Rajchu i już w następnym tygodniu rejestruje w kraju dziadów.

Opublikowano
Rozumiem o co co chodzi tj. Standardowe wierszyki przy sprzedaży aczkolwiek czy w moich wypowiedzach jest coś wg Twojej oceny dziwne etc?

Tak, ta nieszczęsna klapa z nieodpowiednim oznakowaniem. Ja np. nadal nie wiem czemu jest inaczej, przeczytałem wszystkie posty w temacie i nic.

Tak jak pisałem to interpretowałem to jak moje byłe e90 318d i nie przykuwałem do tego uwagi. Na allegro znalazłem identyczną tylko, że od handlarza ze słynnego Krosna. Również jest na klapie 330i a motor 2.5. Poszukam wieczorem na mobile czy coś takiego znajdę

Opublikowano
już w następnym tygodniu rejestruje w kraju dziadów.

Co to za kraj??? (z czystej ciekawości)

Co do klapy - skoro nie jest lakierowana, a oznaczenie jest przyklejone oryginalnie to masz ją wymieniona pod kolor, łatwo sprawdzić oglądając jej śruby i zawiasy - wiec w czym problem

Opublikowano
Z twojej wypowiedzi wnioskuje, że napisy na klapie do silników 25i i 30i są stosowane zamiennie czy jak? Nie ma opcji by tak wyszła z fabryki. Jak miałeś to 318d 122KM to było to dobre oznaczenie. Oznaczenie nie zależy od pojemności silnika, kiedyś tak było ale już nie jest. Obecnie mamy motory 2.0 występujące w oznaczeniach 18,20,25,28. Tutaj powinno być 325i i nie ma nad czym dyskutować.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano

Co to za kraj??? (z czystej ciekawości)

Co do klapy - skoro nie jest lakierowana, a oznaczenie jest przyklejone oryginalnie to masz ją wymieniona pod kolor, łatwo sprawdzić oglądając jej śruby i zawiasy - wiec w czym problem

Kraj dziadów to nasza kochana Polska. Czujnik lakieru tutaj nie zaradzi?

Opublikowano

Sprzedajcy chce zaklinac rzeczywistosc i usprawiedliwiac bledne oznaczenie na klapie metoda; "Panie, ale ten tez tak ma"

Powinienes miec 325i i koniec tematu. To jakim cudem znalazlo sie tam 330i, wyjasnic moga tylko ogledziny auta,skoro to nie Ty maczales w tym palce :D

Opublikowano

Kraj dziadów to nasza kochana Polska. Czujnik lakieru tutaj nie zaradzi?

Czujnik lakieru jest dobry na giełdę w niedziele jak się kupuje punto :mrgreen:

Co do Twojego "kraju dziadów" nie będę nawet się rozpisywał, bo musiałbym być niemiły :duh:

Opublikowano
Sprzedajcy chce zaklinac rzeczywistosc i usprawiedliwiac bledne oznaczenie na klapie metoda; "Panie, ale ten tez tak ma"

Powinienes miec 325i i koniec tematu. To jakim cudem znalazlo sie tam 330i, wyjasnic moga tylko ogledziny auta,skoro to nie Ty maczales w tym palce :D

No i gitara, dlatego zapraszam do aso. Generalnie określenie "kraju dziadów" pochodzi z książki K.Cebulskiego "Efekt Motyla" ;]

Opublikowano
Kolego prześlij skany z książki z tej Grecji i Niemiec to będzie można sprawdzić przebieg. W Polsce nic nie sprawdzisz w ASO
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego prześlij skany z książki z tej Grecji i Niemiec to będzie można sprawdzić przebieg. W Polsce nic nie sprawdzisz w ASO

KOmu ma przeslac?Potencjalnemu nabywcy napewno.

Opublikowano

Czemu nic nie sprawdzisz? W tym momencie nie mam przy sobie. Po owym weekendzie prześlę. Potencjalnemu kupującemu powiedziałem, iż wszystkie dokumenty, które posiadam udostępnienie, nie widzę w tej kwestii problemu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masta przyznaj sie, wstawienie tego auta tu to jakas ukryta strategia? :mrgreen:
Opublikowano

mógł byś napisać na której fotce i w którym miejscu widać opisane przez ciebie braki? od jakiegoś czasu rozglądam się za e90 i chciał bym takie rzeczy sam widzieć :)

Opublikowano
Koledze chodziło bardziej o to że skoro nie wymieniana klapa to na srubkach, nakretkach nie będzie śladu klucza, jeszcze nie raz jest tak ze cześć została przykrecona w innym miejscu niż była pierwotnie i widać stary ślad. Czasami go za malują ale jak dobrze się przyjrzysz to będziesz widział odcisk śruby
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

I co w zwiazku z tym? Chyba odbiegamy od tematu.. oceniamy auto, a nie właściciela

Niby tak,ale sprzedający powinien wiedzieć jak najwięcej o aucie,wszak nie jest przecież blondynką :8) bo póżniej potencjalny kupiec się zastanawia co było z tyłu?

:duh: Przyszło Ci do głowy, że ludzie w większości wypadków kompletnie nie mają o takich pierdołach pojęcia? Może dlatego, że nie wiedzą nawet co to forum o bmw. Mają przed zakupem zatrudnić Rutkowskiego, żeby dla PRZYSZŁEGO kupującego /bo przecież nie dla siebie jak go to nie interesuje/ ustalił cała historię wymian znaczków, śrubek i uszczelek? :lol:

Opublikowano
Jeżeli kupujący spyta o niektóre rzeczy,a Ty nie będziesz mógł rozwiać jego wątpliwości albo jeszcze lepiej " panie ja tym autem tylko jeżdzę " To wtedy można mieć do siebie pretensje że się auta nie sprzedało!