Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.mam taki problem.musialem wymienic przednia szybe.zlecilem to firmie, przyjechal technik, zostawilem mu samochod.po 1.5godz ide odebrac a on mi mowi ze jest problem. Przed wymiana postanowil nagrzac samochod(bylo zimno,wymienial na dworze).odpalil go na 15 min po czym wylaczyl wymienił szybe poskladal plastiki i cala reszte po czym juz nie odpalil.co sie okazalo odpalic nie mogl gdyz wybuchla klema plusowa.

Czy moze ktos napisac czy ma to jskis zwiazek i co wlasciwie sie moglo stac.wymiana klemy kosztuje a technik mowil ze to nie jego wina i ze nie wie co sie stalo i nie zwroca kosztow dopoki nie udowodnie ze to jego wina.

Dodam jeszcze ze samochod nie byl jezdzony w czasie wymiany szyby i nie ma sladow uderzenia...

Opublikowano
Moze ktos wie jak sa rozmieszczone czujniki?bo z tego co wyczytalem to tam jest jakis system z czujnikami zderzeniowymi polaczone z poduszkami napinaczami i tym ladunkiem na klemie
Opublikowano
Zoacz co komputer zapisał.Moze duzo wyjasnic.Będziesz mial przebieg zdarzenia
Opublikowano
no to sa wie opcje.Albo masz ogromnego pecha,albo ktos robi CIebie w butelke.Rozwiazanie takie ze raczej musisz kupic kleme sam
Opublikowano
Milo.to mam drugie pytanie. Czy jest opcja ze koles cos tak namotal, ze jak wstawie nowa kleme to mi znowu wybuchnie?
  • Członkowie klubu
Opublikowano
klema piro nie wybucha przy dachowaniu? zadzwoń do aso i niech ci powiedzą, ale jak dla mnie to kupiłes rozbitka i ktos spier*dolił sprawę, choc nie napewno :D
sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gdybam ale widzę, że wszyscy robią tak samo. W przednich słupkach są poduszki, gdyby przy wycinaniu/wstawianiu szyby uszkodzili kable od poduszki być może zwarcie przewodów komputer odczytał jako wybuch samej poduszki i odcięło zasilanie na klemie + .
Opublikowano
Tak sie spytam a skad pomysl ze to robitek?auto zero sladow naprawy papiery orginal z bmw,klema byla ok.