Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ten imobilajzer jest seryjnie montowany cyz protostu byl zalozony jako dodatkowe zabespieczenie ?

Odlaczyc to nie jest takie proste :-) , musisz dojsc do tego co on odcina....w ktorym miejscu instalacji :-) , jest troche zabawy....jak sie na tym ine znasz to bedziesz imal troch zabawy ale jak jestes obcyjany to pojdzie Ci to bez problemu :D , w kadzym badz razie znajdz jego centralke zobacz gdzie kable ida.....bo poprostu on w ktoryms miejsu bedzie rozdzielal kable i jak sie go nie aktywuje to autko ni odpali, wiec nic innego jak poprostu musisz spowrotem kable polaczyc tak jak to ma smigac bez zabespieczenia....tylko pytanie co odcina..zaplon , prad na rozrusznik itp :D ,

kiedys sie spodkalem z zabwanym imobilajzerem ktory odcinal tylko prad na rozrusznik :D wystarczyla autko na zaciag odpalic i dzialalo hehe totalnie bez sensu zamontowany :D to taka anegtotka z zycia codziennego :D

Opublikowano
zapytam moze inaczej , w aucie rozladowal sie akumulator , po naladowniu go i ponownym wsadzeniu do auta samochod nie odpala :( po przekreceniu kluczyka normalnie wlaczaja sie wszystkie kontrolki i gdy przekrece kluczyk aby zakrecic rozrucznikiem jest cisza , rozrusznik nie kreci a na 100% jest sprawny , byl u mnie mechanik i powiedzial ze to wina imobilajzera . moze mozna jakos zaprogramowac ten imobilajzer ???
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Pomoże podłączenie pod "firmowego" kompa

UIHZ9556.JPG

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
mam to samo po wyjęciu akumlatora kluczyk do wymiany i moduł imobilajzera który nazywa sie EWS masz fabryczny imobilajzer i tyle. Trzeba podłączyć koma i sprawdzić czy działa moduł jak działa to kluczyk sprawdzić jak niedziała to po nowy do serwisu jak dalej nie to EWS do wymiany z kluczykiem koszt ok 1500.00
Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.
Opublikowano
npewno podłaczenie do kompa pomoże ale też znam taki przypadek po wymianie bateri rozrusznik cisza grzebanie tu i tam i nic a na drugi dzień jakby nigdy nic trach auto zapaliło sprawa niewyjaśniona, akta X
BMW sie nie psuje
Opublikowano
mialem u siebie tak ze imobilajzer sie wzalaczal po 30sek od odpalenia..poznie auto gaslo i tak jak jeden z was powiedzial prad byl ale nie na rozruszniku..nastepnego dnia to samo ..doszedlem do jakiegos przekaznika pod schowkiem od str pasazera byl ten rozdzielacz czy cos takiego i go odlaczylem..teraz gra..mam pytanie .czy migaja ci kierunki?

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
A jesteś pewien, że aku jest dobrze naładowany? Bo stary aku ze słabym naładowaniem może nie być w stanie ruszyć takim silnikiem. Ja tak miałem i też kombinowałem. Dopiero po podpięciu "matki" ruszył, a stary aku był wcześniej ładowany...
Adi
Opublikowano
Zobacz czy przy klemie plusowej jest taka obudowa plastikowa (czarny kwadrat -nie wiem jak to inaczej opisać). Spotkałem się z przypadkiem że tam rozłączył się główny przewód plusowy (wypadł z klemy z takiego stożka) idący do rozrusznika. Zasilanie na całą reszte samochodu było brane z innej części klemy i kontrolki świeciły a rozrusznik nie kręcił bo nie miał prądu (tego "grubego" plusa). Może przy wyciąganiu aku tam coś poluzowałeś i nie styka teraz, trzeba tą "kostkę" rozebrać i sprawdzić. Pozdrawiam.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg