Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Mam jeszcze takie pytanie ponieważ posiadam u siebie na telefonie BToola i miałem do niego Cariste ale z racji że Carista nie obsługuje BimmerCode mam zamiar kupic ICar Pro 4.0 ponieważ obsługuje on obie te aplikacje rozmawiałem ze sprzedawcą i poinformował mnie jedynie że Icar pro 4 nie obsługuje długiego kodowania , czy nawiązując do tematu czyli wyłączenia tylnych lamp jako dziennie aby nie świeciły się po zapaleniu auta , a jedynie po zmroku Icar pro 4.0 w takim razie wystarczy ponieważ nie do końca wiem o co chodzi z tym długim kodowaniem i czego ono konkretnie dotyczy , zależy mi na początek po zakupie bimmercode na dezaktywacji tylnych lamp jako dziennie czy ten proces zalicza sie do długiego kodowania ? Za odpowiedzi z góry dziękuję a jak ktoś robił to w bimmercode to tylko będe pewniejszy :).
Opublikowano
Z mojej strony dodam jeszcze, że przez bluetooth mogłem kodować wszędzie tylko nie w CAS. CAS poszedł z telefonu dopiero przez kabel. A no i prędkości tych dwóch połączeń lepiej nie porównywać. Po prostu bluetooth jest wygodniejszy jak chcesz np. w trasie uruchomić wypalanie DPF.
ad®ian™
Opublikowano
:cool2: :cool2:
Czytałem gdzieś' date=' że w słoneczny dzień łatwiej pomylić włączone tylne światła mijania ze stopami, dlatego w dziennych włączają się tylko przody.[/quote']

Taka pomyłka nie skutkuje jednak wjechaniem komus w du.ę - brak świateł podczas zachmurzenia i słabej widocznosci już tak...

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano
Da się to zrobić w bimmercode,ja u siebie wyłączyłem w f25

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Witaj mam pytanie którą funkcje należy użyć w bimmercode aby wyłączyć tylne światła jako dzienne , interfejs Icar pro 4.0 mam na próbę sciagnąłem sobie demo bimmercode aby zobaczyć jakie są funkcje i nie widziałem konkretnej lub przeoczyłem może tą funkcje lub ukrywa sie pod inną nazwą tak czy siak prosiłbym o pomoc i wiem wiem aby kodować bedę musiał wykupić :) .

• 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano
( F 22)Podpowiedzcie gdzie w esys włączyć tylne światła żeby się włączały razem z przednimi dziennymi . Od 1 listopada mamy obowiązek jazdy na światłach drogowych 24H ale w czasie dobrej widoczności można jeżdzić na światłach do jazdy dziennej pod warunkiem że z tyłu światła też są włączone ( informacja zasięgnięta w wydziale ruchu drogowego )
  • 2 lata później...
Opublikowano

Ja mam takie pytanie, jak jest z ogólnie z trwałością świateł led, mam możliwość  w Idrive F40 wyłączyć dzienne tylne swiatła i zastanawiam czy jest sens. Nie chodzi o oszczędność i wydłużenie pracy led,  proszę się nie śmiać, podejrzewam, że trwałość świateł led jest wysoka, pomijając przypadki  tzw. "zepsucia się" bo wiadome.

Tylne światła led, zresztą i przednie są piękne - może niech się świecą 💡😉

• 3 tygodnie później...