Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a jakie sa warunki wymiany ? mam bmw e92 03.2008r 166tysiecy oryginalnego przebiegu i jestem 2 wlascicielem, ponadto dodam ze podczas pracy silnika niedawno pojawil sie jakis "inny" dźwiek nie mający raczej nic wspolnego z dzwiekiem diesla i obawaim sie ze moze byc to problem napinacza
  • Odpowiedzi 962
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
przejrzalem, jedni pisza ze im wymienili drudzy ze nie wiec pytam, poza tym czy jest jakis charakterystyczny dzwiek wadliwego dzialania napinacza ?
Opublikowano
przejrzalem, jedni pisza ze im wymienili drudzy ze nie wiec pytam, poza tym czy jest jakis charakterystyczny dzwiek wadliwego dzialania napinacza ?

A spotkałeś się z sytuacja że ktoś poprzez forum zdiagnozować że jego auto podlega akcji ? Bo ja nie. Przez 11 stron trąbi się że trzeba zadzwonić do aso i się dowiedzieć o swoje auto na podstawie nr vin. Czy to takie skomplikowane do pojęcia?

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano

Pytać w ASO.

Mojego nie obejmuje, produkcja bodaj 15 styczeń 2009. W książce serwisowej dostałem pieczątkę "sprawdzono pod kątem akcji technicznych"

Opublikowano

Dramat, tyle mogę wydusić z siebie po oględzinach auta u mechanika. Diagnoza - urwany rozrząd. Auto porostu zgasło kilka sekund po zapłonie...

Model E90 LCI Limousine 318d N47N N47D20U1 - 2,00l (105kW) wyprodukowany 18.11.2010.

W ASO usłyszałem:

Niestety auto nie zostało objęte akcją serwisową ponieważ w tej wersji silnika ten problem już się nie pojawia....

Opublikowano
Dramat, tyle mogę wydusić z siebie po oględzinach auta u mechanika. Diagnoza - urwany rozrząd. Auto porostu zgasło kilka sekund po zapłonie...

Model E90 LCI Limousine 318d N47N N47D20U1 - 2,00l (105kW) wyprodukowany 18.11.2010.

W ASO usłyszałem:

Niestety auto nie zostało objęte akcją serwisową ponieważ w tej wersji silnika ten problem już się nie pojawia....

Jaki przebieg udokumentowany

e91 LCI'10 135 KW Touring, Panorama, CIC
Opublikowano

W ASO usłyszałem:

no to faktycznie się nie pojawił :-D

A jak było serwisowane ( wymiany oleju ) i ile przejechało?

Opublikowano

W ASO usłyszałem:

Matko co za debile :duh: Przecza sami sobie .

Jedz do innego BMW a jak nie pomoze to pisz list to samego zarzadu bmw :norty:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano
Aktualny przebieg 197 tyś. Serwisy olejowe itd zgodnie z zaleceniami producenta, w auto wsadziłem sporo serca i jego stan mechaniczny "był" idealny :(

Czyli olej co jakieś 30tys km... nie ryzykuję, zmieniam co roku albo co 15tys niezależnie od tego co komp pokazuje.

Jak masz go od nowości i wszystko robiłeś w ASO zgodnie z zaleceniami to sugeruję napisać prośbę o "gest handlowy" czy jak to się tam zwie, nie do dealera tylko do centrali w polsce lub w Monachium, duża szansa na przynajmniej częściowy udział w kosztach. Inaczej szukaj nowego silnika, bo naprawa raczej nieopłacalna.

Opublikowano
Aktualny przebieg 197 tyś. Serwisy olejowe itd zgodnie z zaleceniami producenta, w auto wsadziłem sporo serca i jego stan mechaniczny "był" idealny :(

Czy dzialo sie cos niepokojacego przed zerwaniem lancucha?

e91 LCI'10 135 KW Touring, Panorama, CIC
Opublikowano
Auto osobiście sprowadziłem z "dojczów" ponad rok temu. Od początku wszystko pracowało jak w zegarku, zaraz po zakupie przeszedł pełny przegląd i niczego się nie doszukaliśmy :). Silnik pracował idealnie porównując do innych n47 które miałem okazje widzieć/słyszeć. Zerwał się niespodziewanie (jak u wszystkich pewnie) bez żadnych oznak czy zapowiedzi ;p
Opublikowano
Więc moje autko sprawdzili i tyle... powiedzieli, że wszystko u góry jest ok bo poprzedni właściciel wymienił już części, a dolny łańcuch troszkę już słychać ale przy przebiegu ponad 200k km to normalne. No cóż przynajmniej auto wysprzątali... :?
Opublikowano
Problemy z rozrządem dotyczą też aut z 11,12,13 oraz 14 roku . ! Panowie w serwisie za wiele na temat tych silników nie wiedzą !
Opublikowano
Więc moje autko sprawdzili i tyle... powiedzieli, że wszystko u góry jest ok bo poprzedni właściciel wymienił już części, a dolny łańcuch troszkę już słychać ale przy przebiegu ponad 200k km to normalne. No cóż przynajmniej auto wysprzątali... :?

U mnie tez wszystko było dobrze, ale i tak wymienili górny napinacz bo to jest nakaz od górny po prostu musieli. więc ja bym wrócił i kazał im wymienić dolny napinacz!!!! :evil: w końcu na to jest tak akcja skoro szura to wymieniają!

Pokonując granice własnej wytrzymałości,

Wznosisz się na wyżyny własnych umiejętności,

Bo to życie oferuje nam dziś wiele możliwości,

A ty łap los w swoje ręce nadal bądź duchowo mocny!

P.S Ryszard Andrzejewski (PEJA)

Opublikowano
produkcja 03.2008 auto objete akcja, umowili mnie na przyszly wtorek mam zostawic auto na 3 dni zobaczymy co zdzialaja

chyba nie 3 dni a 3 godziny bo tyle trwa weryfikacja według opisu Akcji.

Pokonując granice własnej wytrzymałości,

Wznosisz się na wyżyny własnych umiejętności,

Bo to życie oferuje nam dziś wiele możliwości,

A ty łap los w swoje ręce nadal bądź duchowo mocny!

P.S Ryszard Andrzejewski (PEJA)

Opublikowano
jak mi strzeli łańcuch to bedzie ostatnia bmka i nastepnym razem wydam troche wiecej i kupie porządne auto tzn audi albo mesia.

Nowsze Audi czy Mercedesy też nie są wcale idealne ... Wystarczy spojrzeć na profil https://www.facebook.com/wymiensilnikpl gdzie Audi i Mercedes są w czołówce.

W kwestii tej akcji to moim zdaniem powinni wymieniać kompletny napęd rozrządu wraz z wałem w silnikach A...

Opublikowano
Powiedziała mi ze mam zostawić auto na 3 dni będą wymieniane napinacze i jeżeli zajdzie taka potrzeba to łańcuch dodatkowo otrzymam pana z serwisu na oględziny auta które będą trwać 20 - 30 minut i poinformuje mnie o stanie technicznym auta, co należy zrobić poprawić odbędzie się to bezpłatnie. Warszawa al prymasa
Opublikowano
Wczoraj oddałem autko do Bmw Olszowiec w Poznaniu. Obsługa bardzo miła i dostałem informacje ze od razu biorą samochód na przegląd. dziś mam dostać informacje co zostało ustalone i najpóźniej 12 będę miał auto do odbioru. W ramach serwisu rownież mycie i sprzątnięcie.
Opublikowano
jak mi strzeli łańcuch to bedzie ostatnia bmka i nastepnym razem wydam troche wiecej i kupie porządne auto tzn audi albo mesia.

Nowsze Audi czy Mercedesy też nie są wcale idealne ... Wystarczy spojrzeć na profil https://www.facebook.com/wymiensilnikpl gdzie Audi i Mercedes są w czołówce.

W kwestii tej akcji to moim zdaniem powinni wymieniać kompletny napęd rozrządu wraz z wałem w silnikach A...

Nieprawda . Walu nie trzeba wymieniac ,choc oczywiscie jest to wskazane przez bmw -wiadomo, wieksza sprzedaz czesci. :cool2:

Kolo zebate (to nawalku roz. ) nie niszczy sie , najbardziej dostaje kolo na dole.

Ps.

Radze przeszukac forum pod katem "rozrzad n47" - zdjecia filmy itd

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano (edytowane)
Mój N47D20C w 318d (prod. 29.01.2009) nie podlega akcji serwisowej - po telefonie do BMW Inchcape Motor Wrocław. Edytowane przez piotrekk12