Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dwa pytanka:

1. Czy to normalne, że w bmw ciężej chodzi kierownica niż np. w takiej skodzie fabii lub renault megane? Zauważyłem to w 2 modelach które oglądałem, a znajomy nie daje mi spokoju, że to pewnie usterka. W sensie prowadzi się normalnie, ale pod względem "siły" to jest przepaść

2. Trochę ciężko wbija się biegi w 318i (129km), jedynka raz wchodzi, raz nie, muszę jeszcze raz dusić na sprzęgło żeby weszło i ogólnie jakoś ciężej jest. Macie jakieś pomysły na ewentualne usterki, w sensie co można sprawdzić? (Mam do wymiany prawdopodobnie krzyżak, ale nie wiem czy może on być powodem)

3. Wymieniłem poduszki pod skrzynią, ale drążek dalej wibruje, żadnej poprawy. Wymieniać poduszki od silnika?

Opublikowano
Cześć, odnośnie kierownicy mam podobnie. W innych markach ta kierownica jednak chodzi dużo lżej. U mnie w 91 i u znajomego rozniez e91 kierownica chodzi 'ciezej' widoczne tak ma być ;-)
Opublikowano
Cześć, odnośnie kierownicy mam podobnie. W innych markach ta kierownica jednak chodzi dużo lżej. U mnie w 91 i u znajomego rozniez e91 kierownica chodzi 'ciezej' widoczne tak ma być ;-)

Ja w swojej e91 335i też tak mam kierownica chodzi dość ciężko (wspomaganie hydrauliczne) w porównaniu z e81 120d :D

Odnośnie biegów to chyba coś ze sprzęgłem lub wysprzęglikiem jeżeli nie zawsze można wrzucić bieg :?:

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

• Członkowie klubu
Opublikowano
w przed liftach chodzi cieżej, do wymiany docisk sprzęgła, przy okazji wymień olej w skrzyni, tylko nie na ori bmw
sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
w przed liftach chodzi cieżej, do wymiany docisk sprzęgła, przy okazji wymień olej w skrzyni, tylko nie na ori bmw

Docisk w sprawie tych ciężko wchodzących biegów? W jaki olej celować? I jak to wygląda mniej więcej cenowo?

• Członkowie klubu
Opublikowano

Docisk w sprawie tych ciężko wchodzących biegów? W jaki olej celować? I jak to wygląda mniej więcej cenowo?

uzupełnij profil,

biegi ogólnie nie chodza bardzo lekko, ale jak nie mozesz wbic 1#- (też tak miałem), sprzęgło na 2 razy itp..., wymiana docisku Mi pomogła, olej wlałem revanol,

poduszki pod silnikiem też warto wymienić zawsze jakas poprawa, drżenie drążka bmw tak ma ...

Opublikowano

uzupełnij profil,

biegi ogólnie nie chodza bardzo lekko, ale jak nie mozesz wbic 1#- (też tak miałem), sprzęgło na 2 razy itp..., wymiana docisku Mi pomogła, olej wlałem revanol,

poduszki pod silnikiem też warto wymienić zawsze jakas poprawa, drżenie drążka bmw tak ma ...

Co mam w nim uzupełnić?

Może lekkie drżenie, ale mój wibruje wyraźnie.

Ile wychodzi cenowo wymiana docisku?

Opublikowano
Praktycznie w każym BMW się trzesie lewarek zmiany biegów (w sumie ma to swój urok:)), juz tak mają. Poduszki raczej okej, chyba ze ci budą trzęsie. A ten docisk to mi tez się chyba zbliża bo bywa czasami ze mi tez się ciężko wrzuca jedynkę :)
Opublikowano
Trzęsienie lewarka wynika z jego montażu względem skrzyni. To częsty efekt w samochodach z podłużnie zamontowanym silnikiem (gdzie skrzynia jest zazwyczaj pod lewarkiem). W przypadku silników poprzecznych, drążek połączony jest długimi cięgnami od skrzyni która znajduje się na wysokości przedniej osi. Wtedy wibracje są lepiej tłumione.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Co mam w nim uzupełnić?

skąd jesteś , łatwiej wtedy polecić mechanika

nie pamiętam

Opublikowano

Co mam w nim uzupełnić?

skąd jesteś , łatwiej wtedy polecić mechanika

nie pamiętam

Nie no mecha mam swojego, jakbym pojechał to by zdiagnozował, ale póki co potrzebuję auto więc wolę poczytać na forum co może mnie czekać.