Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczywiscie ze warto. A im bardziej wypasiony samochod tym bardziej warto ! Koszt gwarancji zwroca sie w zasadzie przy pierwszej naprawie.
  • 11 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Własnie zajrzałem na konto BMW po VIN ie i mogę dokupić pakiet BSI do BMW F10

Czy ktoś może wie ile kosztuje mały i duży przegląd, w ASO BMW, dla zrobienia kalkulacji ekonomicznej ? :mrgreen:

c4ba6faf3a17.png

Opublikowano

Tak sądzilem...

tam na moim koncie jest napisane: Zwróć się do Twojego serwisu BMW, aby zamówić Service Inclusive dla Twojego BMW :)

ale ja pewnie nic juz nie moge zamowic bo mialem najdluzsza gwarancje jaka jest... tzn mam.

do 200 tys lub 5 lat.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Najdłuższa to 200tys lub 10 lat :)
Opublikowano

Tam są błędy jakieś. Ja też mam wykupione BSI a pokazuje, że mogę kupić. Mało tego najtańszą opcję jaka mam to BSI na 120 miesięcy :lol: za tysiaka, a jakbym chciał tylko na 48 miesięcy to musze zabulić 700 pln więcej :lol:

Poza tym sa tam opcje, które mam dostepne do zakupu a wiem, że najzwyczajniej w świecie nie będę działać w pełni bo brakuje mi opcji wyposażeniowych w aucie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale co Ci się kończy? Gwarancja czy Service Inclusive?

Bo BSI, o którym mowa w kilku postach powyżej - to pakiet serwisowy, a nie przedłużenie gwarancji...

A'propos BSI - przedłużanie opłaca się tylko gdy zachowana jest ciągłość, więc jak komuś zależy - to trzeba pilnować.

W przypadku przerwy - wznowienie to cena z kosmosu (np. 7000 zł za wznowienie dla 5-letniego auta z przebiegiem <100.000km, który miał poprzednio wykupiony pakiet BSI 4 lata/80.000 km).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gwarancji (czyli BRI) już nie przedłużysz, bo jak wiadomo BMW zmieniło zasady :(

Teraz o długości rozszerzonej gwarancji musisz decydować w momencie zakupu auta...

Przedłużać można tylko pakiet serwisowy (czyli BSI), przy czym jak wspomniałem - trzeba pilnować ciągłości.

Opublikowano
Faktycznie... do konca marca 2017 byl termin rozszerzenia... tak czy inaczej wysłałem zapytanie do aso gdzie autko kupione i serwisowane. może mają jakies rozwiązanie... bardzo szkoda mi tej gwarancji....
Opublikowano

Kiedyś trafiłem na taka strone: http://www.bmwgwarancje.pl Nie korzystałem, ale może Ci się przyda.

Ja mam gwarancje na 6 lat i 200k km. Jak się będzie kończyć to pewnie się do nich odezwę i zapytam o ofertę.

2015: Jatoba Brown F10 520d xdrive B47 (ex) | 2019: Bluestone G32 640i xDrive B58C | 2020: Melbourne Red F40 120i FWD B48 (ex) | 2025: Manhattan Green G05 40i xDrive B58N | https://www.instagram.com/gran.turismo.g32/ | https://www.instagram.com/red.bmw.f40/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
^^^ To jest ubezpieczenie - innymi slowy szarpanina z „mocniejszym” moim zdaniem szkoda pieniedzy na to. A jesli chodzi o przedłużanie gwarancji w BMW to temat w PL umarł bo za dużo ludzie kombinowali.
Opublikowano

Kolego geno1234 poczytalem o tym... dla mnie to jest strzal w 10.

Niewazne ze to ubezpieczenie, ale dziala jak gwarancja rozszerzona moja.

Niczym sie to nie rożni. I jeszcze pisza, ze trzeba miec auto na gwarancji przed zawarciem. I o to mi chodzilo :) dzięki!

Mimo ze autko moje to dopiero lub az:) 107 tys,

A jezdzic chcialbym z ochrona do 2020 do polowy roku. Pewnie przybedzie mi 30 tys max.

Nie wiecej, ale chyba w razie awarii problemow nie beda robic,

A auto zastepcze i tak wezme z assistance pzu, zeby nie tracic czasu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niczym sie to nie rożni

Oj różni się, różni...

Poczytaj wyłączenia w Par.5

Poza tym każda naprawa wymaga zatwierdzenia przez ubezpieczyciela i z tym nie jest tak różowo.

Podobno oni i tak najpierw robią wszystko, żeby skorzystać z goodwill BMW zanim będą zmuszeni wyłożyć swoją kasę...

Jakiś czas temu orientowałem się jak wyglądałoby to dla mojego auta i wtedy 6-ty rok wycenili na ok. 4000 zł (5 lat miałem fabrycznej gwarancji).

Za BRI pewnie tyle bym dał, za to ubezpieczenie nie zdecydowałem się...

Opublikowano

Pewnie w tym przypadku też o kolejny rok to około 4k będzie...

Ale w razie awarii wezme pożyczaka.... i w aso niech sobie główkują do woli....

Ciekawe ile policza jakbym chcial wlasnie do wieku 7 lat. Czyli po mojej 5 bri + 2 z ubezpieczenia.

Opublikowano

Policzyłem pakiet przeglądów, wychodzi to słabo a praktycznie tak samo, jak płatność w kasie, a może być taniej jeśli doradca da rabat

Jedyna różnica do końca roku to korzyść podatkowa i rozliczenie tego w tym roku bo później to tylko 75%