Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jest sezon zimowy więc trzeba się rozejrzeć za oponkami letnimi bo teraz podobno najtaniej więc szukam czegoś na felgi 17"

Jakie modele i firmy polecacie najlepiej zapodawać linki z allegro opony na nasze PL drogi do 2000zł

Myślałem nad FuldaSports oraz Continental

Opublikowano

ja polecam

Dunlop SP Sport Bluresponse

przystepne cenowo , ciche ....i jest to nowość 2014 roku

sprzedam E90 . 2007 r. 214 tys km . bezwypadkowa

http://images9.fotosik.pl/3382/17096446618ee79emc.jpghttp://images9.fotosik.pl/3382/f4b104e47553a614mc.jpghttp://images9.fotosik.pl/3382/52cc5e934e5d2209mc.jpg

Kamil

Opublikowano
Polecam Yokohama ADVAN Sport V103. Powinieneś się zmieścić w 1700-1800 zł jak dobrze poszukasz.
Opublikowano
Wbrew pozorom wcale nie są najtańsze teraz tylko gdzieś w marcu jak się zaczynają świeże dostawy, ja Ci mogę polecić Dunlop Sport max RT sam je mam i jestem mega zadowolony trzymanie na mokrym jest idealne. Jeśli jesteś zainteresowany to się odezwij,siedzę w oponach wiec mógłbym Ci zrobić jakąś fajną cenę :)
http://i.imgur.com/tGODlbr.jpg
Opublikowano
dobre oponki niemiecka firma aczkolwiek półka niżej jeśli chodzi o continentala, michelin, itp.

A co powiesz o Pirelli p zero silver :?:

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

Opublikowano
RoF nie polecam....generalnie przypatrz się Nokianom...jezdzilem na roznych i kolejne opony tez beda z finlandii - letnie i zimowe.

Rof na 17-stkach zachowuje się bardzo rozsądnie, jest mniejsze ryzyko uszkodzenia opony i lepiej trzyma w zakrętach, więc niewiem czemu nie polecasz przy tym rozmiarze.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

Ja mam na lato Toyo Proxes T1 Sport XL i jestem z nich zadowolony.

W przypadku 17 również polecał bym ROF albo chociaż XL.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano

pirelli(zwykłe) jest bardzo ciche ale niestety często są na nich bąble, wybrzuszenia

ja w sumie zjeździłem komplet i byłem zadowolony ale moich 2 znajomych niewiadomo od czego miało guzy

ja bym chyba michelinów poszukał jakby nie było to najwyższa półka a wolno się nie jeździ:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

miałem poprzednio w Audi A3 8P i byłem bardzo zadowolony. a ze swojej strony polecam pytać w istniejących tematach o oponach,a nie zakładać nowy z każdą pierdołą ;) :cool2:

Opublikowano
RoF nie polecam....generalnie przypatrz się Nokianom...jezdzilem na roznych i kolejne opony tez beda z finlandii - letnie i zimowe.

Rof na 17-stkach zachowuje się bardzo rozsądnie, jest mniejsze ryzyko uszkodzenia opony i lepiej trzyma w zakrętach, więc niewiem czemu nie polecasz przy tym rozmiarze.

Pzdr

Zgadzam się z Toba, że jest moze sztywniejsza oraz może lepiej trzyma się w zakrętach ale na pewno komfort jest dużo gorszy. Ja osobiscie nie założe do siebie opon RoF bo nie widzę zbytnio sensu. W swoim zyciu przejechalem ok 500 tys km i jeszcze gumy nie zlapalem- odpukać ale za to moja druga połówka pobila mnie w zeszłym roku....

Zdjęcia

BTW. Jechala az opona zeszla i wystawana poza obrys samochodu przez ok 15km. Dopiero ja jakis gosc dogonil i powiedzial, ze nie ma opony:)

Opublikowano
dobre oponki niemiecka firma aczkolwiek półka niżej jeśli chodzi o continentala, michelin, itp.

A co powiesz o Pirelli p zero silver :?:

Bardzo dobra opona generalnie ten sam bieżnik co normalne P Zero tylko nie wiem czy ten dodatek silver to ma coś do mieszanki czy tylko chodzi o to że silver zaczyna sie od 19" Jeździłem na P Zero ROF i bardzo dobrze sie sprawowały nawet prawie łyse bardzo dobrze sie kleiły nawet na mokrym także jak najbardziej polecam, następnych opon już nie chciałem ROF wiec wybór padł na Dunlopa RT i jak wyżej wspomniałem oponki super, śmiało moge je postawić obok Pirelli PZero.

http://i.imgur.com/tGODlbr.jpg
Opublikowano

Opony już kupione Pirelli p zero silver 225/35/19 i 255/30/19 xl nie ROF , jestem bardzo zadowolony w ogóle nie czuć że to 19 na takim niskim profilu , miałem wcześniej bridgestone potenza rof 225/40/18 i 255/35/18 rof ( są do sprzedania z przebiegiem 800km, kupiłem nowe ) . Różnica w jezdzie na plus dla pirelli 19cali :cool2:

Kupiłem 19tki bo nie mieściły się hamulce :mad2:

rZmsJ8.jpg

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

Opublikowano
Opony już kupione Pirelli p zero silver 225/35/19 i 255/30/19 xl nie ROF , jestem bardzo zadowolony w ogóle nie czuć że to 19 na takim niskim profilu , miałem wcześniej bridgestone potenza rof 225/40/18 i 255/35/18 rof ( są do sprzedania z przebiegiem 800km, kupiłem nowe ) . Różnica w jezdzie na plus dla pirelli 19cali :cool2:

Kupiłem 19tki bo nie mieściły się hamulce :mad2:

rZmsJ8.jpg

NICE!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Its77 daj linka do tych opon co masz na sprzedaż. :cool2:

🙃🙃

Opublikowano

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A same gumy? Widzę ze te z 2014 roku jeszcze maja paski a te z 2013 maja raptem 500km nalatane? Jaka kwota za same kapcie? Możesz podać na priv :wink:

🙃🙃

Opublikowano
A same gumy? Widzę ze te z 2014 roku jeszcze maja paski a te z 2013 maja raptem 500km nalatane? Jaka kwota za same kapcie? Możesz podać na priv :wink:

Wtrace sie ale 3999-2500=1499...ale moze w tym pyrzypadku to bedzie wyzsza matematyka... :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No żebyś wiedział ze wyższa bo na priv dostałem inna kwotę :mrgreen: dlatego wole zapytać bo to różnie bywa :D

🙃🙃

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Czy po zmianie opon na nie rof-y auto dobrze się prowadzi w zakrętach , czy nie pływa jak twierdzą niektórzy?