Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem w szoku odnośnie spalania nowego silnika ,pali ze 4 litry mniej średnio od poprzednika . Fakt przejechłem dopiero 500 km na nowym ale od razu czuje różnice.

Nie wiem gdzie szukac fenomenu ale myślę że ja swój traktowałem od pierwszych kilometrów po prostu z buta.

Poprzedni właściciel mógł go docierac ze 2000 tyś i dlatego mniej pali .Co wy myślicie o tym. :?:

• Odpowiedzi 625
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Tzn. jakie masz teraz spalanie? U mnie wychodzi jakieś 13 litrów przy jeździe 80% miasto dość dynamicznie 20% spokojna trasa.
kupię 540i E39 po lifcie, sedan
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Myślę że niedługo wszystko wróci do normy :twisted:
Opublikowano
Powrót w wielkim stylu nowy silnik jest genialny ,nie mogę się nacieszyć .

Chłopaki zrobili dobrą robotę.

Ide jeżdzić dalej korzystać z ostatnich suchych dni :D

Arek, teraz trzeba będzie zrobić jakiegoś spota :)

Opublikowano
No , to rozumiem , już się coś chłodzi :D :D :D :D
  • Zarejestrowani
Opublikowano
Ja wcześnie j miałem średnie 13-14 l tera 9-10 l comp po zatankowaniu pokazał prawie 800 km do przejechania a ja mam bak 52 litry wcześniej max 600km.

Może tak było przez ten katalizator?

Właśnie... co zrobiłeś z katem? Wycięty?

Opublikowano
Jestem w szoku odnośnie spalania nowego silnika ,pali ze 4 litry mniej średnio od poprzednika . Fakt przejechłem dopiero 500 km na nowym ale od razu czuje różnice.

Nie wiem gdzie szukac fenomenu ale myślę że ja swój traktowałem od pierwszych kilometrów po prostu z buta.

Poprzedni właściciel mógł go docierac ze 2000 tyś i dlatego mniej pali .Co wy myślicie o tym. :?:

Wiesz że to niemożliwe przez silnik, skoro to ten sam? :) Skoro przejechałeś 500km toś nawet nie mógł od baku do baku sprawdzić tego dokładnie...

Opublikowano
Tzn. jakie masz teraz spalanie? U mnie wychodzi jakieś 13 litrów przy jeździe 80% miasto dość dynamicznie 20% spokojna trasa.

Ja wcześnie j miałem średnie 13-14 l tera 9-10 l comp po zatankowaniu pokazał prawie 800 km do przejechania a ja mam bak 52 litry wcześniej max 600km.

Mniej niż moje 1.6 :cry2: :shock:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Arek pomiary z kompa przy wymianie silnika to fikcja poczekaj jak jak zalejesz 4 bak to powinno powrócić do normy.

Arek fajnie iż wróciłeś do żywych.....\ :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja właśnie też na wagnera czekam :D

Przy okazji, "nowe m235i Silnik padł pomocy." :D

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

ktoś mi powie jak zmienić tytuł bo dawno nie aktualne a nie potrafię tego zmienić :duh:

Zmieniłem ale możesz wpisać co chcesz, wystarczy zmienić tytuł w pierwszym poście :)

Opublikowano

ktoś mi powie jak zmienić tytuł bo dawno nie aktualne a nie potrafię tego zmienić :duh:

Zmieniłem ale możesz wpisać co chcesz, wystarczy zmienić tytuł w pierwszym poście :)

Dzięki jest ok .Ale dalej w postach jest stary opis . :D