Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem posiadaczem BMW 520 F10 (2011), wczoraj zdarzyła się taka dziwna rzecz. "Padło" nagłośnienie w samochodzie. Nie działa radio, CD, itd.. przy parkotronicu nie słychać ostrzeżeń itd.. Przedtem wszystko działało. Tak jakby jakiś wzmaczniacz audio się zepsuł... Dziś jest to samo.

Bardzo proszę o informację, co może być przyczyną tej sytuacji?

Samochód jest jeszcze na gwarancji

Pozdrawiam i dziękuje za ewentualne odpowiedzi.

Opublikowano
Miałem już coś takiego dwa razy. Wróciło do normy po ponownym wyłączeniu i odpaleniu auta. Zresztą tego typu samonaprawiających się przypadłości jest więcej- znikający wyświetlacz deski rozdzielczej, a u mnie kiedyś nawet przestała działać na chwilę elektryka szyb i lusterek. Oczywiście serwis twierdzi, że brak jest jakichkolwiek błędów lub innych śladów po tych zdarzeniach.
Opublikowano

U mnie niestety od 6 dni, nie chce wrócić do normy :(.

W sobotę jadę do serwisu i się pewnie okaże co to jest. Napiszę.

Opublikowano
No i okazało się że jest nadpalona wiązka kabla poprzez wilgoć. Po prostu jest tam woda. Pytanie skąd :(
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Przecież te kable są dość wysoko!!

Jak tam masz wilgoć to na 100% auto z wypadku.

Opublikowano

Samochod kupilem jako używany z salonu. z gwarancją itd.. , oswiadczeniem ze jest bezwypadkowy. Teraz naprawiam usterkę w innym salonie, niż kupilem. I salon ten (w którym naprawiam), twierdzi że cos jest nie tak, bo przy wzmacniaczu (jakejs zaslepce), brakuje zatrzaskow, aku jest z 2013 - a najgorsze że te rzeczy nie są odnotowane w historii samochodu w BMW. Salon ten ponadtwo twierdzi ze nie podlega to gwarancji, bo byla jakas nieautoryzowana naprawa..., Gadają oni z salonem w ktorym to kupilem. To są jakies jaja!

Dokładam fotkę, zrobioną przez salon:

http://images.tinypic.pl/i/00616/n70ypbhdzkk9_t.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
czy kupileś w salonie BMW używane w Polsce czy Premium Selection ?
Opublikowano
Teraz sam nie wiem. Jak to sprawdzić? Podejrzewam, ze bylo to normalne używane z gwarancją, pakietami serwisowymi itd..
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Daj vin, kiedy kupiłeś?
  • 2 tygodnie później...