Skocz do zawartości

Wtryskiwacze CR i opiłki w układzie paliwowym. E46 2.0d 150k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. Moje " bezawaryjne" bmw znów przyprawia o ból głowy. Zawiozłem wtryskiwacze do regeneracja w BOSCHU, wyszło że kompletnie padnięte( 580 zł/szt. naprawa). To nie wtryski są dużym problemem, lecz opiłki w układzie paliwowym. Czy ktoś miał podobny problem? Jaka jest procedura naprawy i czyszczenia całego układu co po kolei należy wymienić? Chciałbym to zrobić za rozsądne pieniądze i pozbyć się tego auta. Zregeneruję wtryski, mam drugą pompę CR w garażu, sprawdzę mam nadzieję, że dobra, następnie filtr paliwa i czyszczenie układu. Pytanie czy coś jeszcze, czy ktoś miał podobny problem i odpowie jak to przedstawia się kosztowo? Dodam, że kierownik w BOSCHU poradził mi, żebym nie tracił swoich pieniędzy, to mam poszukać używanych wtrysków i nie patrzeć na resztę to wtedy jakoś by to pochodziło(nowe/ regenerowane szybko zapchają się opiłkami), niestety dwa zamówione już komplety okazały się bublem, odesłałem. Pomóżcie, nie mam pomysłów...
Opublikowano
Mysle ze obiektem ktory produkuje u Ciebie opilki bedzie pompa progowa. Musiales miec slaby filtr ze sie przedostalo do ukladu. Ostatnio rowniez mialem problem z wtryskiwaczami, wszystkie padly jednoczesnie...
Opublikowano

nie wiem jak w przypadku e46

ale kolega robił w mondeo tdcoś tam 130 ps oczywiście CR

wtryski + pompa + czyszczenie układu ok 4,5 tys zl .

Opublikowano

Akurat w fordach jest to wada fabryczna i każdego dopada

Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Tapatalka

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Tak dla jasności pompa paliwa produkuje opiłki bo jest już na wykończeniu do tego wymiana filtra i czyszczenie całego ukladu paliwowego łącznie ze zbiornikiem... dla jasnosci nie pisze o pompce progowej :duh:
Opublikowano
Tak dla jasności pompa paliwa produkuje opiłki bo jest już na wykończeniu do tego wymiana filtra i czyszczenie całego ukladu paliwowego łącznie ze zbiornikiem... dla jasnosci nie pisze o pompce progowej :duh:

Nie pompa paliwowa,tylko pompa wysokiego ciśnienia.

Do czyszczenia cały układ: zbiornik wysokiego ciśnienia,wtryskiwacze,zbiornik,oraz regeneracja pompy.