Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam i gra fajnie. Porównuje do standardu w E60. Teraz mam F10 z tym zestawem i jestem zadowolony. Niemniej audiofilem nie jestem tylko zwykłym "słuchaczem".
Opublikowano
Ja mam Hi-Fi Pro, co w wersji pre-LCI odpowiada Harman-Kardon. Gra bardzo fajnie. W E60 miałem styczność z podstawowym zestawem, i to jest przepaść miedzy tymi dwoma.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja też mam H-K, gra nienajgorzej... choć szczerze mówiąc po "trzecim od dołu" zestawie spodziewałem się lepszego efektu.

Co z tego, że ma 600W jak przy połowie głośności zaczynają harczeć głośniki... Jeden już wymieniałem w ASO, ale teraz zaczął mi harczeć kolejny.

Żeby jasne było - nie słucham na full :wink: z reguły nie więcej jak 20%, a 50% nigdy nie przekroczyłem z uwagi właśnie na harczenie...

W większości słucham zgranych na CiC płyt CD, więc nie jest to też kwestia jakości źródła dźwięku...

Gdybym teraz zamawiał auto - to nie wiem czy nie wolałbym wziąć podstawowego zestawu, a te 5000 zł zostawić w jakiejś dobrej firmie zajmującej się nagłośnieniem...

Myślę, że fabrycznie dopiero zestaw B&O gra jak powinien. Ale cena też odpowiednia :wink:

Opublikowano

B&O gra rewelacyjnie - zaletą tego systemu jest to że w każdym miejscu w aucie gra tak samo.

I moim zdanie jest wart swojej ceny. Dobre audio w samochodzie musi być.

Jednak polscy dealerzy nie dokładają takiego sprzętu bo jak słyszałem kto kupi taki samochód. (ja wcześniej kupiłem F10 u Olszowca ze zwykłym systemem i to był mój najgorszy zakup)

Na prawdę polecam B&O

Opublikowano

Mam..pod warunkiem że słuchasz cicho jest dobrze i wyraźnie. Przy 1/3 skali głośności jest już poczatek metalicznego jazgotu, a dalej to ...maskarka. Można oczywiście się ratować zmianą ustawień w L7 i parametrów equalizacji ale ..wtedy gdy jest cicho brakuje szczegółów.

Można sobie wrzucić lepsze głośniki i bedzie cacy;-)- Szczególnie fabryczne tweetery są ostre i przy głośniejszym graniu robią wspomnianą masakrę .Przy cichym słuchaniu - sa ok. Średnie tony - srednio ale akceptowalnie, bass -całkiem ok.

Dla mnie system ok za ta kasę. Ponownie bym zamówił.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kupiłem właśnie 525xd z B&O jestem zachwycony jakością .Mam pytanie czy w formacie wave ktoś odtwarzał muzykę w bmw5 ponoć jest jeszcze lepiej. Gdzie można w tym formacie ściągnąć muzę.