Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam po długiej nieobecnosci na tym ze forum..

bmw 320i 24v (z vanosem) 93rok.

mój problem zatkwił wczoraj gdzysz podszas jazdy na 4biegu z szybkoscia ok 60km... poczułem ze silnik mi zgasł wiec wysprzegliłem go a po chwili usłyszałem stukot dokładnie taki jak wydaje zerwany łańcuch rozrzadu... :jawdrop: po scholowaniu do domu moze z 2razy prubowałem odpalic ale rozrusznik wyraznie kręcił tak jak bez konpresji!

po rozebraniu osłon, dekli ogledzinach rozrzadu moje przeczucia sie sprawidziły ZERWANY GŁÓWNY ŁAŃCUCH.

PROSZE NIE PISAC O PRZYPUSZCZENIACH TYLKO KONKRETY PANOWIE (jesli robiłes znasz sie na tym) ORAZ WSKAZÓWKI SCHEMATY USTAWIENIA RAZRZĄDU OD PODSTAW..

ZA POMOC Z GÓRY OGROMNIE DZIĘKUJE!

Ps. wiem temat juz moze gdzies sie znajduje ale jestem w takiej rozterce ze nie potrafie znalesc konkretnych informacji na ten temat

Opublikowano
szukaj silnika :) tego nie oplaca sie remontowac.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Tak jak kolega wyżej powiedział-kup inny silnik.Ten może i by dało sie zrobic ale szkoda chyba zachodu.Swoją drogą to ciekawe że ci łancuch poszedł tak nagle.Długo masz tą betke?Miałes w silniku wczesniej jakies dziwne dolegliwości?Pozdrawiam i zycze powodzenia z naprawą.Poszperam może ktoś ma 2.0 vanosika na sprzedaż ale nie obiecuje .
Opublikowano

sprobuj tu :

http://www.allegro.pl/item101678773_bmw_e34_e36_2_5i_24v_silnik_w_idealnym_stanie_.html

nie wyglada mi na 95 rok, brak vanosa. Ale jesli zdecydujesz sie na zmiane silnika , to wstawiaj 2.5.

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano

jakby co to mam takie silniki - 2.0 i 2.5

Pozdrawiam.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

wyzej wymieniony silnik z allegro to bez vanosa...

bez vanosa byly do 92 rocznika

Był BMW E30 316i 09/90 inslandgruen

Był BMW E36 323i 10/95 arktissilber

Był BMW E36 320i 03/98 ascotgruen

Był BMW E39 525i 11/00 cosmoschwarz

Był BMW E46 320i 08/02 sapphireblack

Był BMW E61 530D 05/04 alpinweiss III

Był BMW E61 530D 02/08 spacegrau

Jest BMW F11 520D 06/13 havanna

Opublikowano

mysle ze koszt naprawy to ok 700zł rozrząd i ciekawe co z głowica wyjdzie w najgorszym wypadku tez ok 600zł robocizny nie licze bo sam z tym sie pobawie... do tego dojda uszczeli.

z drugiej strony moze lepiej zainwestowac w inny silnik 2.5L (ale kto wie w jakim on będzie stanie technicznym?

pozdrawiam i dzięki za zainteresowania

Ps. czy przy zmianie silnika na 2.5L moga pozostac inne podzespoły jak komputer z 2.0?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Komputer bedzie pasowac z 2.0 do 2.5 tylko nie osiagnie takiej mocy jak ma 2.5 193 konie
jak kochac to Ksiezniczke jak krasc to Miliony jak jezdzic to tylko BMW ;)
Opublikowano
Za zrobienie głowicy po zerwaniu łańcucha 600 zł??? Tyle kosztuje ale do 4 cylindrów i 8 zaworów. Kilka razy już robiłem coś takiego.