Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rozwiązałes problem kolego? Bo mam chyba to samo, przy opalaniu rano silnik zaskakuje od razu, jednak przez jakiś 5sec. ma trochę wyższe obroty i nie równo pracuje. Obstawialem świece ale teraz to już nie wiem... Czy po podłączeniu do kompa, diagnostyka wykaże ewentualny problem ze świecami?
Opublikowano

Błąd wszystkich świec, dzisiaj przy -4st.C prawie nie odpalił.

Auto przyjechało wczoraj o 21wszej z trasy, odpalane 15 minut temu:

Opublikowano
Witajcie, ja u siebie wymieniłem akumulator i nic nie pomogło. Szybciej odpala i tyle ale dalej zakopci jak jest zimno i silnik jest zimny no i trzęsie budą przez 5 - 10 sekund, tak jakby chidził na 2 cylindry. Błędów nie ma, komputer mówi że świece i moduł są OK, wtryski OK...
Opublikowano
Panowie sprawdźcie może wtryski. Ja mam 2 miesięczny aku, świecie wymienione w lutym 2014 a sterownik w styczniu 2013 (chyba by tak szybko nie padł) a też mi się zdarza takie telepotanie.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Mam podobny problem. Przy minusowych temperaturach telepie budą przy odpalaniu przez 2-3sek, po czym spokój.

Wymieniłem Termostaty, EGR, Sterownik świec żarowych (duzo palił okazało się że nie dogrzewał się i chodził ciągle na wzbogaconej mieszance) i świece.

Nie pomogło. Telepie na mrozie nadal. Podłączyłem auto pod komputer u Kolegi Czerwony330d, no i wyszło że jeden z wtrysków leje. Aku mam stary ale kręci.

Będę pewnie regenerować wtryski, więc napiszę czy coś pomogło.

pozdrawiam

Opublikowano
miałem podobne objawy i wymieniłem moduł świec, świece, akumulator. Wyczyściłem dolot i egr. Auto chodzi równiutko. W moim przypadku program pokazał, że była jedna świeca spalona, więc to było przyczyną telepania. Słyszałem że akumulator też może być przyczyną...
Opublikowano
Zaślep na chwilę dolot spalin i spróbuj . Ostatnio u mnie było -26* auto całą noc stało na polu, wchodzę, wkładam kluczyk i odpalam sekunde wywaliło mi kontrolkę świec (pierwszy raz odkąd mam auto) i zakręcił. Odpalił od strzała i obroty równiutkie :)
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witajcie. U mnie też w BMW 120d 163 km,162tyś km przebiegu, jak silnik jest zimny zakopci przy odpaleniu i trzęsie tak do 10 sekund cała budą( tzn. pali na mniej niż 4 cylindry ). Dodam że po podpięciu pod kompa wyszło że sterownik i świece są OK. Akumulator ma 9 lat - oryginalny od nowości i z kompa wyszło że alternator go przeładowuje i jest do wymiany. Filtr paliwa był wymieniany jakieś ...60 tyś km, temu. Wtryski w miarę OK. Co może być przyczyną ?. Help me :)

Witam ja mam to samo tyle że tak trzęsie max do 5sek świece sterownik wymieniony akumulator także.komputer pokazuje z 10bledow alternatora mam nadzieję że to od tego a u Cb problem się rozwiązał?